Monitorul de Suceava

Ziua Europeană a Sportului Școlar la Grădințele „GULLIVER” și „ABC” Suceava

 

„Sportul e rugăciunea trupului” spuneaSalvador Dali, așa cum sufletul se înalță spre desăvârșire prin rugăciune, trupul se împlinește  și se desăvârșește prin sport.

Ziua Europeană a Sportului Școlar aflată la a X-a ediție, celebrează sportul în toate școlile și grădinițele, aducând în atenția copiilor, tinerilor și părinților, rolul pe care sportul îl are pentru o dezvoltare armonioasă, pentru menținerea sănătății și stării de bine a tuturor.

 Vineri, 27 septembrie 2024, cei 625 de preșcolari din grădinițele „Gulliver” și „ABC”, alături de cadrele didactice, au sărbătorit și ei cu bucurie și entuziasm Ziua Europeană a Sportului Școlar, alături de parteneri de nădejde:  Asociația Județeană Sportul Pentru Toți Suceava și Asociația TRI-O- „Educație și viață”, prin activități și jocuri sportive plăcute și antrenante, care au adus copiilor bună-dispoziție motivându-i să prețuiască  sportul și mișcarea în aer liber.

Având ca principal mijloc de realizare jocul, care adună de-a pururi sub cupola sa copiii de toate vârstele, activitățile planificate atent de cele 38 de cadrele didactice, în colaborare cu partenerii, sub îndrumarea doamnei director prof. Matei Maria, au avut drept repere, cooperarea şi spiritul de echipă, respectarea regulilor,iniţiativa şi interesul pentru performanță, dar mai presus de toate bucuria de face mișcare și a se juca  împreună.

Tenacitatea, spiritul de echipă, fair-play-ul de care preșcolarii au dat dovadă pe parcursul desfășurării activităților și jocurilor sportive, au evidențiant încă o dată importanța educației fizice și a sportului în grădiniță pentru promovarea sănătății dar și pentru dezvoltarea unor competențe sociale esențiale și crearea premiselor pentru un stil de viață activ pe tot parcursul vieții.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 30 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.