Monitorul de Suceava

„Zâmbet la Malul Mării Negre” pentru o parte din beneficiarii Centrului „O Nouă Șansă” din Todirești

Cosmin ROMEGA

 

Șase beneficiari ai serviciilor sociale de la Centrul ”O Nouă Șansă” din comuna Todirești au reușit să ajungă la mare pentru prima oară în viață, bucurându-se de șansa de a face baie în Marea Neagră, în piscină, dar și de a se relaxa la soare, pe nisip.

Bucuria acestora s-a concretizat prin proiectul "Zâmbet la Malul Mării Negre", realizat de ”Asociația pentru Promovarea Culturii și Tradițiilor din Bucovina” împreună cu firma Delux Thermo din Salcea, administrată de Viorel Paiu.

Cei șase beneficiari de servicii sociale au fost însoțiți la Costinești de un asistent medical, un infirmier și șeful de centru.

”Persoanele cu nevoi speciale au nevoie de socializare, de clipe frumoase de petrecere a timpului liber și trebuie să fie reintegrate în societate. Pentru centrul Todirești prioritatea este ca beneficiarii să fie considerați de societate persoane ce fac parte din comunitate și nu să fie marginalizați sau excluși. Zâmbetul unei persoane cu nevoi speciale aduce bucurie în sufletul angajaților centrului Todirești”, a declarat Marius Boghian, directorul Centrului ”O Nouă Șansă”.

De altfel, Centrul din Todirești are permanent proiecte de socializare și ieșiri în comunitate, de exemplu la piscina de la Cacica, complexul Cornișa, ori ieșiri lunare la film, la Cinemacity.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 02 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.