Monitorul de Suceava Părerea lui Dan

„Viața ușoară” de conducător!?!

 

Prin modul în care promovează activitatea și "realizărili", cum spunea nea Nicu, conducătorii de azi ne dau senzația de permanentă veselie în casa lor (personală sau de partid) și de continuă sărbătoare. Din horă în aniversare, comemorare sau lansare de licitații, decidenții noștri ne transmit mesaje clare prin care trebuie să înțelegem că ei muncesc, gândesc și se sacrifică pentru bunăstarea noastră non-stop. Nu au somn sau liniște de grija pentru fericirea noastră și sunt nedumeriți sau chiar furioși că nu le răsplătim hărnicia printr-un vot necondiționat în favoarea lor. Ei nu consideră deloc valabilă afirmația din titlul articolului, viața de conducător este grea, mulți ajung la medici (nu psihiatri), iar "marșul fericirii" din timpul celor patru ani de mandat este doar simulat. Și o fac numai pentru a ne feri de incertitudinile și gravele probleme pe care țara sau zona trebuie să le rezolve, ei preluând integral aceste cumplit de grele sarcini.

Și pentru "realizarea tuturor dorințelor" noastre, exprimată sau nu (ei anticipează înțelept ce vom vrea peste mai mulți ani) demnitarii noștri, dar și cei din "afară" trebuie obligatoriu să analizeze și să acționeze pe mai multe planuri. Această activitate, puțin cunoscută de "publicul larg" (superbă formulă) aș dori să o devoalez în măsura în care o cunosc și înțeleg. Să vedem, deci, care sunt acțiunile pe care ei trebuie să le întreprindă pentru a fi în măsură să ne edifice ("la orașe și sate") "fericirea generală", sau cum spunea un prieten, "toooot o bucurie"!

Pentru a-și consolida poziția de "furnizor" de binefaceri poporului, demnitarul este obligat să își aleagă cu grijă atitudinea față de șefi și subordonați. Nu ar putea fi eficient fără colaborarea cu aceștia și este greșită părerea cârcotașilor care susțin că ei calcă în picioare pe cei de jos și "sărută condurul" șefilor.

În același timp, conducătorul trebuie să aibă multă grijă față de contracandidați, adversari din partidele adverse sau din propria formațiune politică. Și ar fi o groaznică lovitură pentru viitorul nostru, al tuturor, ca un "dușman" să reușească blocarea drumului luminos pe care "iubitul conducător" l-a deschis. Multe pericole trebuie să depășească. Să rămânem alături de ei pe viață!

În opera de edificare a fericirii poporului, demnitarii trebuie să îndeplinească multe sarcini ingrate. Dintre acestea, se detașează comunicarea (înțelegerile) cu adversarii, care oricând ar putea deveni "aliați de nădejde" (vezi PSD - PNL). Realizarea acestui obiectiv înseamnă viziune politică avansată și nu "alianțe contra naturii", cum susțin cei fără o experiență politică. Se face pentru stabilitatea, atât de necesară în opera de dezvoltare a societății noastre capitaliste.

Mai mult, demnitarii noștri trebuie să aibă o imagine (să fie vizionari) asupra viitorului politic și ulterior administrativ la nivel național și zonal. Este esențial să prevezi corect care sunt "amicii" prezenți și viitori și în cine să "dai cu toporul". Este un lucru cunoscut de toți politicienii de succes.

Aș putea continua cu enumerarea problemelor pe care conducătorii noștri le au. Dar consider că v-am edificat asupra faptului că au o viață grea, plină de încercări (nu mă refer la DNA) și griji.

Categoric nu trebuie să ne întrebăm: Noi cu ce ne alegem? Votăm și atât!

Dan Strutinschi



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.