Monitorul de Suceava

Vasile Rîmbu a preluat de la Ion Lungu biroul de primar al Sucevei

Cosmin ROMEGA

 

La aproape cinci luni de la alegerile locale, economistul Vasile Rîmbu a preluat oficial conducerea Primăriei Municipiului Suceava, în prezența premierului României, Marcel Ciolacu, și a noului președinte al Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Șoldan.

Delegația oficială a fost așteptată pe treptele primăriei de către Ion Lungu, acesta fiind ultimul eveniment la care a purtat eșarfa tricoloră, de primar, pe care i-a transmis-o noului edil, Vasile Rîmbu.

Cei patru au mers împreună în biroul primarului, de la etajul II al clădirii, Ion Lungu dezlipind de pe ușă înscrisul cu numele său, pentru a face loc celui al noului primar.

Predarea cocardei tricolore, de primar, dar și a biroului a fost însoțită de o strângere de mână, între fostul și noul primar, dar și de o serie de declarații făcute în timpul ședinței de învestire a noului Consiliu Local, a primarului și de depunere a jurământului.

”Să nu aveți impresia că de mâine voi intra într-un război ideologic, cu ce a făcut, ce nu a făcut, sau ce voi face...”, a spus Vasile Rîmbu, proaspăt instalat în funcția de primar.

”Ne cunoaștem de mult timp, chiar de pe la vreo 30 de ani, ne știm și calitățile, și defectele, avem nevoie de experiența dumnealui, suntem foarte hotărâți să preluăm și să ducem mai departe ce avem pe ordinea de zi”, a continuat Vasile Rîmbu, înainte de a-i da cuvântul fostului primar, Ion Lungu.

Acesta a salutat prezența prim-ministrului Marcel Ciolacu la Suceava, precizând că a găsit mereu o ușă deschisă la Guvern, ca primar și prim-vicepreședinte al Asociațiilor Municipiilor din România.

Ion Lungu a explicat că la final de mandat a făcut o broșură cu realizările din cele cinci mandate ca primar al Sucevei, pe care i-a înmânat-o, urându-i lui Vasile Rîmbu să aibă și el cinci mandate și să scrie o carte cu realizări.

”Mulțumesc, dar aș fi mulțumit cu două, în care să fac cât în cinci, șase sau șapte... E foarte important ce facem, nu ca număr de ani, dar ca obiective puse în funcțiune”, a răspuns Vasile Rîmbu, care a preluat funcția de primar al Sucevei pentru următorii patru ani.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.