Monitorul de Suceava

Urs urmărit de jandarmi pe străzile din Fălticeni

Florin PAIU

Un mesaj Ro-Alert a alertat locuitorii din Fălticeni, duminică noapte, după ora 23.00, cu privire la apariția unui urs pe strada din zona Gării din municipiul Fălticeni. A fost vorba de un urs de talie medie, evident speriat și dezorientat.

În urma unui apel la 112, jandarmii s-au deplasat în zona indicată.

”Cu sprijinul colegilor pompieri și polițiști, jandarmii au procedat la alungarea exemplarului de urs brun, prin intermediul semnalelor acustice și luminoase. Totodată, aceștia au acordat o atenție sporită trecătorilor, îndrumându-i să păstreze distanța față de animal, să nu încerce să îl hrănească sau să se fotografieze cu acesta. Ursul a fost observat în mai multe puncte cheie din municipiul Fălticeni și în final, i s-a pierdut urma în zona străzii Broșteni, pe un câmp cu vegetație înaltă”, a transmis plutonierul Magdalena Hatnean, din cadrul Jandarmeriei Suceava.

Ursul a ajuns la un moment dat și pe esplanada centrală din Fălticeni.

 

 

Jandarmii din cadrul Detașamentului Fălticeni au continuat activitățile de patrulare și căutare pe tot parcursul nopții de duminică spre luni, însă animalul sălbatic nu și-a mai făcut apariția în zonă.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 23 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.