Monitorul de Suceava Handbal

Universitarul Codrin Radu, în vârstă de doar 19 ani, a bifat prima convocare la echipa națională de seniori

Gabriel TODERAŞCU

Echipa națională de handbal seniori a României a susținut săptămâna trecută un ministagiu de pregătire la Buzău. Printre jucătorii convocați de selecționerul George Buricea pentru această acțiune s-au numărat și doi tineri talentați suceveni. Dacă Daniel Stanciuc, în vârstă de 20 de ani, este deja un obișnuit al lotului național de seniori, pentru Codrin Radu, internațional de juniori și tineret al României, aceasta a fost prima experiență alături de „tricolorii” mari.

„A fost o onoare pentru mine să fiu convocat la lotul național de seniori. Am avut parte de o experiență interesantă și plină de emoție. Selecționerul George Buricea mi-a transmis că trebuie să fiu serios, curajos și să vin fără frică la echipa națională. În viitorul sezon îmi doresc să prind mai multe minute în Liga Zimbrilor cu CSU Suceava, să fiu implicat, sănătos și să înscriu cât mai multe goluri”, a declarat interul dreapta în vârstă de doar 19 ani.

Codrin Radu a fost unul dintre remarcații României la Campionatul European sub 20 de ani, care s-a desfășurat, în luna iulie, în Slovenia, la Celje. Tricolorii s-au clasat pe locul 16 și s-au calificat astfel la Campionatul Mondial de tineret din 2025. Cu 36 de goluri, handbalistul legitimat la CSU Suceava a fost al doilea cel mai bun marcator la reprezentativei țării noastre, după suceveanul Daniel Stanciuc, care este legitimat în prezent la Dinamo București.

În sezonul 2023-2024, Codrin Radu și-a mai trecut în cont titlurile de campion național de tineret și vicecampion național de Juniori 1 cu CSU Suceava și a câștigat Olimpiada Națională a Sportului Școlar cu echipa Liceului cu Program Sportiv Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.