Monitorul de Suceava

Unde fugim de-acasă...Perioada 6 – 12 februarie

Daniela MICUŢARIU

 

Muzeul Național al Bucovinei invită publicul sucevean și nu numai, în perioada 21 ianuarie - 10 februarie, la Muzeul de Istorie, unde este deschisă o expoziție foto-documentară care prezintă aspecte din viața și activitatea domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Anul acesta se împlinesc 166 de ani de la momentul Unirii Principatelor Române din anul 1859.

Expoziția foto-documentară a fost realizată de către Cristina Slavic, muzeograf în cadrul Serviciului Istorie și Arheologie din cadrul Muzeului Național al Bucovinei Suceava.

 

 

Muzeul Arta Lemnului din Câmpulung Moldovenesc găzduiește expoziția temporară de grafică „Chipuri în timp - inocență și înțelepciune”, lucrările fiind semnate de artistele din Botoșani Aida Șușter-Boțan și Alexandra Calistru, mamă și fiică. Publicul va putea să admire lucrările celor două artiste până pe 2 martie, la Mansarda Muzeului Lemnului Câmpulung Moldovenesc.


 

Vineri, 7 februarie

 

·        Vernisajul expoziției personale a artistei Camelia Sadovei – „Labyrinth 2.0”, la Muzeul de Istorie

La Muzeul Național al Bucovinei, în Sala Parter a Muzeului de Istorie, va avea loc vineri, 7 februarie, la ora 13:00, vernisajul expoziției personale a artistei Camelia Sadovei – „Labyrinth 2.0”. Expoziția este deschisă în perioada 7 februarie - 2 martie. Program de vizitare: 9:00-17:00. Luni este închis.

 

·        Vernisajul expoziției „Ochii războiului”, la Biblioteca Bucovinei

 

La Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera” va avea loc vineri, 7 februarie, la ora 13.00, vernisajul expoziției „Ochii războiului”, expoziție de fotografie de Serhii Diveev.
Prezentarea expoziției foto a Fondului de Caritate „Resurse și Inițiative Publice” intitulată „Ochii Războiului” (Ucraina) - autor Serhii Diveev (corespondent de război): Olena Tanasiychuk – președinta Fondului de Caritate „Resurse și Inițiative Publice” și Nataliia Heiman – directoarea executivă al ONG „Eleos Dnipro”.

 

·        Stand-up comedy cu Marian Godină, Bogdan Nonic și Andrei Călina, la USV

 

Stand-up comedy cu Marian Godină, Bogdan Nonic și Andrei Călina, la Auditoriumul „Joseph Schmidt”, Universitatea „Ștefan cel Mare” Suceava (USV), vineri, 7 februarie, începând cu ora 20:00.

 

·        Conferința națională Securitate și digitalizare în era tehnologică, la Camera de Comerț și Industrie Suceava (CCISV)

 

Vineri, 7 februarie, începând cu ora 14:00, la Camera de Comerț și Industrie Suceava va avea loc conferința națională Securitate și digitalizare în era tehnologică. Explorează soluții inovatoare pentru protecția digitală și noile tendințe în domeniul tehnologiei. La eveniment vor participa specialiști în securitate cibernetică, reprezentanți ai instituțiilor de profil și experți în digitalizare.

 

 

Sâmbătă, 8 februarie

 

·        Spectacolul „Întoarcerea acasă”, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”

 

Spectacolul „Întoarcerea acasă”, de Matei Vișniec, în regia lui Botond Nagy, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, 8 februarie, ora 19:00.

Descoperiți un spectacol care poate lăsa răni adânci în conștiința umană, un spectacol de o actualitate dureroasă despre război, despre morţii patriei, dar și despre absurdul sacrificării inutile de vieţi umane. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.bilet.ro. Preț bilete: 40 lei - adulți, 15 lei - studenți și pensionari, 10 lei - copii și elevi din învățământul preuniversitar.

 

·        „Après-Skin”, la Câmpulung Moldovenesc

 

Sâmbătă, 8 februarie, începând cu ora 14:00, pe Pârtia Rarău din Câmpulung Moldovenesc va avea loc „Après-Skin”, alături de Lucian Bărbulescu, Mikos, Tony Q și Cezar Petcu.

 

·        Discoteca de altădată, la Conacul Domnesc (Șcheia)

 

Discoteca de altădată, alături de Cornel Jamt și Andy Voinea, la Conacul Domnesc (Șcheia), sâmbătă, 8 februarie, începând cu ora 20:30.

 

 

Duminică, 9 februarie

 

·        „PiSiCi”, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”

 

„PiSiCi”, spectacol-concert pus la cale de Fără Zahăr, duminică, 9 februarie, ora 19:00, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec”. Regia muzicală: Bobo Burlăcianu. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online, pe www.bilet.ro. 

 

 

Marți, 11 februarie

 

·        „Șezătoarea Vicovenilor”, ediția a IV-a, 11-14 februarie

 

„Șezătoarea Vicovenilor”, ediția a IV-a, 11-14 februarie, la Casa de Cultură din Vicovu de Sus. În prima zi, marți, 11 februarie, la Șezătoarea Vicovenilor sunt invitați: Măriuca Verdeș, Călin Brăteanu, Ansamblul „Crenguță de Iederă” și Maria Iliuț, Ioana Filip, Didi Cojocariu, Mihai Asavoaie, Ansamblul „Flori Vicovene” etc.

A doua zi de șezătoare vine la pachet cu artiști iubiți din Bucovina, Moldova, Bistrița și Mureș. Cei prezenți la „Șezătoarea Vicovenilor” pot să aibă parte și de multe alte surprize din partea organizatorilor.

Evenimentul este organizat de Asociația Culturală „Flori Vicovene”, în parteneriat cu Primăria orașului Vicovu de Sus. Locurile sunt limitate, în funcție de capacitatea sălii.

În fiecare zi dintre cele 4 zile de șezătoare, programul începe la ora 14:00 și se termină la ora 22:00. „Gospodinele care doresc să stea la mese, să fie prezente la Casa de Cultură Vicovu de Sus începând cu ora 14:00. Lucrul de mână este obligatoriu. Pe lângă artiștii invitați să întrețină atmosfera, în fiecare zi ne vom putea bucura de oameni de cultură, profesori și etnologi care ne vor împărtăși informații valoroase despre costumul popular și nu numai”, anunță organizatorii.

 

Miercuri, 12 februarie

 

·        O expoziție inedită, „Devoratorii de cașcaval”, la Muzeul de Științele Naturii Suceava

 

La Muzeul de Științele Naturii Suceava, o expoziție inedită, „Devoratorii de cașcaval”, cu și despre rozătoare găsite în ingluviile celor patru păsări răpitoare de noapte și de zi: șorecarul incray, ciuful de pădure, huhurezul mic, cucuveaua.

Vizitatorii vor putea vedea reconstituiri de cuiburi de la trei specii de mamifere rozătoare arboricole - veverița, pârșul cenușiu, pârșul de alun și „locatarii” acestora, alături de mandibule și fragmente de cranii de la popândău, hârciog, orbete mic, șoarecele de câmp, șoarecele de pământ, șoarecele pitic, șoarecele de mișună, șoarecele subpământean și șoarecele cu guler galben.

„Aducem patrimoniul din depozitele Muzeului de Științele Naturii în fața publicului. Intrarea este liberă!”, transmit organizatorii. Expoziția poate fi vizitată, în perioada 12 februarie – 16 martie, la Muzeul de Științele Naturii Suceava.

 

·        Concurs de recitare, la Fălticeni

 

Concurs de recitare, la Fălticeni, la Sala „Draga Olteanu Matei”, miercuri, 12 februarie 2025, începând cu ora 16:00.

 

·        „Micul Prinț – spectacol pentru oameni mari”, la Casa de Cultură „Platon Pardău”

 
„Micul Prinț – spectacol pentru oameni mari”, după Antoine de Saint-Exupéry, spectacol susținut de Rotari Entertainment, la Casa de Cultură „Platon Pardău” (Vatra Dornei), miercuri, 12 februarie, începând cu ora 19:00.
 

·        Stand-up comedy, susținut de Micutzu, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”

 

„Stand-up comedy”, susținut de Micutzu, Geo Adrian și George Dumitru, la Teatrul Municipal „Matei Vișniec”, miercuri, 12 februarie, între orele 19:00 și 21:00. Opening act: Alex Ioniță.

 

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 06 Februarie 2025.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.