Monitorul de Suceava Perioada 26 septembrie – 2 octombrie

Unde fugim de-acasă...

 

Expoziția „Mesaje din trecutul pământului”

Muzeul Național al Bucovinei organizează, la Muzeul de Științele Naturii Suceava, în perioada 20 septembrie – 20 octombrie 2024, expoziția „Mesaje din trecutul pământului”. Fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) şi fragmente de lemn pietrificat din Paleozoic, Mezozoic şi Neozoic (Terțiar), de pe teritoriul ţării noastre, au fost scoase din depozitele de patrimoniu și aduse în fața publicului, la Muzeul de Științele Naturii din Suceava.

 

Expoziția „Cărările Luminii”, la Muzeul de Istorie

Muzeul de Istorie din municipiul Suceava găzduiește, până pe 3 noiembrie a.c., 34 de lucrări din colecția personală a celebrului pictor Silviu Oravitzan, într-o expoziție intitulată „Cărările Luminii”. Prețul biletelor este de 10 lei pentru adulți, 5 lei pentru pensionari și 2,5 lei pentru copii. 

 

Expoziția „Insomnii Liturgice” a pictorului sucevean Konstantyn Ungureanu Box

Muzeul Național la Bucovinei din municipiul Suceava prezintă publicului expoziția „Insomnii Liturgice” a pictorului sucevean Konstantyn Ungureanu Box.Expoziția este prezentă pe simezele Muzeului Național al Bucovinei până la sfârșitul lunii septembrie, reunind lucrări reprezentative realizate în ultimii 2 ani.

 

Expoziția „Viziune spre trecut”, la Galeria Zamca

Iubitorii de artă sunt așteptați să viziteze la Galeria Zamca, până pe 30 septembrie 2024, expoziția „Viziune spre trecut”, ce cuprinde fotografii realizate de fotograful Dimitrie Balint. Expoziția este deschisă la Galeria Zamca, pe strada Zamca, numărul 17, de luni până vineri, în intervalul orar 09:00-17:00. Pentru mai multe informații despre expoziție, puteți contacta Asociația Institutul Bucovina, la telefon 0230 524 128.

 

Joi, 26 septembrie

Conferința „Grațian Jucan – Un reper spiritual al Câmpulungului Moldovenesc”

La Biblioteca Municipală Câmpulung Moldovenesc (BMCM) va avea loc joi, 26 septembrie 2024, începând cu ora 17:00, la Sala Bucovina (parter), conferința „Grațian Jucan – Un reper spiritual al Câmpulungului Moldovenesc”. Conferențiar: prof. dr. Luminița Reveica Țăran. Acțiunea culturală se înscrie în cadrul seriei conferințelor BMCM - ,,Bucovina - Memorie și Identitate”. Publicul este invitat să cinstească memoria unei personalități marcante - profesorul și scriitorul Grațian Jucan - reper al culturii câmpulungene. Evenimentul este coordonat de bibliotecara Luminița Ignea.

 

Vineri, 27 septembrie

Noaptea Cercetătorilor Europeni

Pe 27 septembrie, Noaptea Cercetătorilor Europeni, cel mai cunoscut și longeviv eveniment despre știință și cercetare, își deschide porțile pentru publicul larg, în Suceava și alte orașe din România.
Evenimentul va avea loc pe esplanada din fața Universității „Ștefan cel Mare” Suceava, începând cu ora 17.00. Intrarea este liberă.

 

Sâmbătă, 28 septembrie

„Fata Babei și Fata Moșneagului”, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec”

„Fata Babei și Fata Moșneagului”, pe scena Teatrului Municipal „Matei Vișniec”, de la ora 11:00 și de la ora 16:00. „Fata Babei și Fata Moșneagului” promite o prospețime în montarea binecunoscutei povești într-o abordare contemporană, plină de energie și imaginație. ”Recomand spectacolul pentru valențele lui educative, pentru reîntâlnirea cu talentații actori ai teatrului.” - Aurelian Bălăiță, regizor. Preț bilete: 20 lei, preț unic. Biletele sunt puse în vânzare la casieria teatrului și online pe www.bilet.ro.

 

Cvintetul Cantabile va concerta în decorul industrial exterior al Fabricii Killer din Horodnic de Jos

Cvintetul Cantabile va da viață unui repertoriu muzical captivant în decorul industrial exterior al Fabricii Killer din Horodnic de Jos (strada Principală, nr. 2B), sâmbătă, 28 septembrie, începând cu ora 19.00, în cel de-al patrulea concert din cadrul proiectului cultural Fabrik Fest „Ascultă povestea”. Ciprian Patriche, Emin Curtgeafar, Izsák Jenő, Mihai Mărunțelu și Cosmin Elisei vor aduce profunzime și culoare prin sunetele calde și vibrante ale instrumentelor de suflat precum flautul, oboiul, clarinetul, fagotul și cornul, anunță PR proiect Fabrik Fest, Viviana-Maria Huțuleac.

 

Duminică, 29 septembrie

Solista Andia va concerta, duminică, la Suceava

Comunitatea academică suceveană organizează un eveniment atractiv, odată cu deschiderea noului An Universitar 2024-2025 la Universitatea ”Ștefan cel Mare” din Suceava. Solista Andia va fi cea care va concerta la Suceava, evenimentul fiind găzduit duminică, 29 septembrie, de către Casa de Cultură a Studenților Suceava.

Dedicat tuturor celor care fac parte din familia academică suceveană și nu numai, concertul Andia va avea loc începând cu ora 19.30, în parcarea Corpului A din fața universității sucevene. În deschidere tinerii se vor putea ”încălzi” cu trupa Distinct.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 26 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.