Monitorul de Suceava

Un profesor a fost lovit și alungat din școala unde fusese proaspăt încadrat pe post

Adelina TALPALARIU

Insp. Petru Crăciun, adjunctul Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava, a rugat directorii de școli să respecte legislația în ceea ce privește mobilitatea personalului didactic și să pună în aplicare deciziile instituției privind repartizarea pe posturi.

Acesta a dat exemplu de un caz halucinant, unde un profesor proaspăt încadrat pe post ar fi fost „fugărit, jignit și chiar lovit” de cei care urmau să-i fie colegi în școala unde fusese repartizat. Aceștia nu au respectat decizia IȘJ și nu l-ar fi acceptat pe noul coleg.

„A fost ședință publică cu 300 de oameni, au optat pentru post, au ajuns în școală și au fost fugăriți, jigniți și chiar loviți”, a povestit prof. Petru Crăciun.

În cadrul ședinței cu toți directorii de școli din județ, adjunctul IȘJ a făcut un apel la cei prezenți să fie atenți, să studieze și să respecte metodologia privind mobilitatea personalului didactic, respectiv vacantarea posturilor, continuități etc.

„Recent am analizat planurile de încadrare depuse până în acest moment și am constatat că există neconcordanțe între proiectul de încadrare și întocmirea planului de încadrare. În etapa următoare vreau explicații referitoare la acest aspect. (...) De multe ori unii directori își asumă și rol de inspectori școlari generali și inspectori de resurse umane și lideri de sindicat și de toate”, a mai subliniat Crăciun.

 

·      „Elevul este oglinda profesorului”

 

Cât privește desfășurarea orelor, adjunctul IȘJ a recomandat ca profesorii să se folosească de mijloace moderne de predare, de lecții interactive, experimente virtuale, filme documentare.

Acesta a mai adăugat că este de datoria directorilor să se asigure că orele sunt atractive, iar profesorii își fac datoria la catedră.

„Sunt profesori cu un portofoliu bogat și vin cu 150 de puncte la noi, la IȘJ, dar când te duci în clasă, elevii lui se uită pe pereți. Oglinda profesorului este ceea ce știe elevul, nu cursuri, diplome, dosare și portofolii excelente.

De aceea rolul dumneavoastră ca directori este să faceți asistență la ore să vedeți ce știu elevii, dacă obțin performanță, dacă progresează. Vă rog să vă asigurați că fiecare profesor realizează lecții și folosește dotările moderne la cursuri”, a mai transmis managerilor școlari.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.