Monitorul de Suceava

Un primar sucevean l-a învățat pe Nicolae Ciucă ce trebuie să facă pentru a câștiga alegerile prezidențiale

Dan COMAN

Primarul din Horodnic de Sus, Valentin Luță, i-a transmis marți un mesaj din suflet liderului PNL și candidatului acestui partid pentru alegerile prezidențiale, Nicolae Ciucă, în care l-a sfătuit ce trebuie să facă în primul rând pentru a câștiga și pentru a fi un președinte de țară bun.

 La începutul vizitei lui Nicolae Ciucă în Horodnic de Sus, primarul Valentin Luță a ținut să-i spună acestuia cum a găsit această comună când a preluat funcția și cum este în momentul de față, după opt ani de mandat al administrației liberale locale.

Luță a spus că în 2016, când a fost ales primar, comuna avea un buget local de aproximativ 120.000 de euro și o datorie publică de două milioane de euro.

„Mai mult, în localitate toate instituțiile de învățământ aveau toaletele în curte. După cei opt ani de administrație, acum se reabilitează în totalitate ultima clădire publică din comună care mai rămăsese de modernizat. În total estimăm investiții în cei opt ani de zile de aproximativ 37 de milioane de euro. Raportat la acel buget din 2016 se poate face un calcul să se vadă cam de câte ori bugetul localității a fost multiplicat. Iar meritul este în primul și în primul rând al credinței noastre în bunul Dumnezeu. Acesta este mesajul pe care eu vi-l transmit de la Horodnic de Sus. Dacă ne raportăm la divinitate cu adevărat și credem cu adevărat în ceea ce Dumnezeu poate să dăruiască unui om atunci când își pune toată încrederea, reușim foarte, foarte multe lucruri în ceea ce ne propunem în viață”, i-a transmis Valentin Luță lui Nicolae Ciucă.

Ulterior, în cadrul unei întâlniri pe care liderul PNL a avut-o cu primarii liberali și cu membrii acestui partid, Valentin Luță a spus că vizita acestuia în comună este „o onoare extraordinară” pentru comunitate, adăugând că „începând de astăzi românii vor fi convinși că sunteți viitorul președinte al României”.

„Momentul de  astăzi nu ar fi fost posibil fără sprijinul domnului președinte al CJ Suceava, prietenul meu pe care o să-l respect pentru totdeauna, domnul Gheorghe Flutur. Se pare că prin dragostea lui bucovineană pe care o va păstra până la mormânt a hotărât ca domnul viitor președinte al României să fie prezent astăzi la start din Bucovina”, a declarat primarul din Horodnic de Sus.

El a adăugat că „de la țară” vrea să dea tonul comportamentului viitorului președinte al României, Nicolae Ciucă, despre care a spus că este un om echilibrat, care nu se raportează la ceilalți, ci se raportează doar la el și la Dumnezeu. Valentin Luță a mai spus că își dorește ca „bunul Dumnezeu” să dea României ceea ce cu adevărat are nevoie, oameni de sacrificiu, care să înțeleagă sufletul neamului românesc.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.