Monitorul de Suceava

Un culegător de ciuperci a murit în pădure, altul a suferit o luxație, iar alți doi s-au rătăcit

Sandrinio NEAGU

Final de săptămână cu probleme după ce mai multe persoane care au mers la pădure pentru a culege ciuperci s-au confruntat cu diferite situații. Cel mai grav a fost cazul unui bărbat de 72 de ani, din Borșa. Acesta a mers la cules de ciuperci în Pasul Rotunda, iar la un moment dat a făcut infarct și a murit. Pentru recuperarea cadavrului au mers reprezentanții Serviciului Salvamont Suceava, iar operațiunea a durat circa patru ore, pentru că a fost nevoie și de prezența polițiștilor, care au deschis un dosar penal și au făcut cercetare la fața locului. Duminică seară, reprezentanții Salvamont Suceava au fost sunați din nou să intervină pentru recuperarea unui bărbat care se rătăcise în pădurea dintre Păltinoasa și Ilișești. Căutările au durat mai bine de patru ore, iar bărbatul a ieșit din pădure în zona Capu Codrului, în jurul orei 2.30.

La Gemenea a fost un alt caz, al unei persoane care a suferit o luxație. Pentru salvarea acesteia au mers reprezentanții ISU, mai exact ai Detașamentului Gura Humorului.

Și tot duminică, s-a intervenit pentru găsirea unui bărbat care a mers la pădurea de la Mitocu Dragomirnei împreună cu familia și care s-a rătăcit. A fost căutat duminică seară fără să fie găsit, iar luni dimineață au fost reluate căutările. Persoana în cauză are probleme și cu vederea, dar echipele de căutare, din care fac parte inclusiv voluntari, speră să-l găsească cât mai rapid.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.