Monitorul de Suceava Flagrant

Un angajat al Consiliului Județean Suceava și doi amici, prinși în timp ce furau 7 tone de șină de cale ferată

Sandrinio NEAGU

Trei bărbați au fost prinși în timp ce furau aproape 7 tone de șină de cale ferată. Aceasta provenea din fosta unitate militară de la Păltinoasa, care este dezafectată și acum se află în proprietatea Consiliului Județean Suceava. Unul dintre bărbații acuzați de comiterea acestui furt este angajat al Consiliului Județean Suceava și cel mai probabil știa exact ce se află în fosta unitate militară situată în zona denumită popular „Bucovăț”. Este vorba de Virgil Ciocan, de 35 de ani, din Vama, iar cei care l-au ajutat sunt George Istrate, de 46 de ani, din Șcheia, respectiv Vasile Milici, de 56 de ani, din Gura Humorului.

Potrivit polițiștilor de la Serviciul de Investigații Criminale, de la IPJ Suceava, activitatea a început în luna septembrie.

”În data de 10 octombrie 2024, s-a procedat la constatarea în flagrant a unui nou act material al infracțiunii de furt, ocazie cu care s-a conturat participația penală a celor trei bărbați, în sensul că, după ce au dezmembrat calea ferată din incinta unității și au tăiat-o pe anumite dimensiuni care să faciliteze transportul acesteia, cu un buldoexcavator, au transportat-o în dreptul unui drum forestier.

Din această locație, în baza planului prestabilit, bucățile de șină și alte elemente de fier au fost încărcate și transportate cu o autoutilitară ce aparține societății de preluare și valorificare a materialelor feroase din municipiul Suceava, transportul fiind însoțit și supravegheat de un autoturism condus de un bărbat de 35 de ani.

Transportul a fost monitorizat de către organele de poliție pe traseul Păltinoasa – Suceava, până la sediul societății, unde persoanele implicate au fost interceptate de polițiști și reținute în custodie pentru audieri”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Suceava.

În total, s-a constatat că este vorba de 6.970 de kilograme de fier, în valoare de circa 15.000 de lei.

Mașina și bunurile sustrase au fost indisponibilizate și se află acum în spațiul pe care IPJ Suceava îl are la Stroiești.

Ancheta este coordonată de un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Gura Humorului, care a decis să îi cerceteze în continuare în libertate, sub control judiciar.

Din primele date de anchetă rezultă că cei trei ar fi efectuat 8 transporturi de șină de cale ferată sustrasă. De acum, urmează ca reprezentanții Consiliului Județean Suceava să se constituie parte civilă și să anunțe care este valoarea prejudiciului creat.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 12 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.