Monitorul de Suceava

USR Suceava a intrat oficial în competiția pentru alegerile parlamentare

Dan COMAN

USR Suceava a depus miercuri liste complete la Biroul Electoral Județean pentru Senat și Camera Deputaților la alegerile parlamentare din județ de pe data de 1 decembrie. Lista pentru Senat a USR Suceava este deschisă de fostul deputat din Diaspora, câmpulungeanul Daniel Popescu. Pe primul loc pe lista pentru Camera Deputaților se află actualul deputat USR, Emanuel Ungureanu.

După depunerea listelor, liderul USR Suceava, primarul din Milișăuți, Vasile Cărare, a spus că acest partid vine în fața sucevenilor cu oameni profesioniști, cu experiență, USR mizând pe un scor bun la alegerile parlamentare din județ.

„Pe liste sunt colegi cu experiență în diferite domenii de activitate, de la medicină, economiști, profesori, acoperim întreaga zonă de expertiză. Și sperăm ca rezultatul să fie unul pe măsură. La Camera Deputaților lista este deschisă de domnul deputat Emanuel Ungureanu, care e prezent și foarte activ pe plan național, cu experiență și multe acțiuni în domeniul medical, membru în Comisia de Sănătate de la Camera Deputaților. La Senat lista este deschisă de domnul Daniel Popescu, fost membru al Camerei Deputaților în legislatura 2016 – 2020. Atunci a fost deputat al USR Diaspora, el este din Câmpulung, un om cu experiență în Parlament. Și suntem convinși că ne va reprezenta la fel de bine ca în mandatul în care a fost deputat”, a declarat Vasile Cărare.

·        Deputatul Emanuel Ungureanu dă asigurări că lista USR este varianta cinstită și competentă pentru alegerile parlamentare

La rândul său, Emanuel Ungureanu a spus că prin această candidatură s-a întors acasă la Suceava și este decis să facă o treabă foarte bună pentru acest județ nu doar în zona de sănătate, ci și în domeniul asistenței sociale. „Avem o dramă în Suceava, pentru că mulți copii sunt fără unul sau ambii părinți, care sunt plecați în afara țării. Este o dramă cumplită a acestui județ, este nevoie de servicii de terapie și de susținere pentru aceste familii. Noi avem o grămadă de proiecte de lege care stau blocate în această zonă care ține de depopularea unor județe cu un potențial imens”, a precizat Ungureanu.

El a spus că o altă dramă a României este subfinanțarea sistemului de sănătate și a criticat faptul că abia miercuri Guvernul României a alocat fondurile pentru plata tratamentelor bolnavilor de cancer din luna iulie și până în prezent.

Emanuel Ungureanu a mai avut un mesaj special pentru suceveni, cărora le-a solicitat să susțină echipa USR.

„Mesajul meu pentru Suceava, care este cotropită încă de PSD și PNL, este că USR are o echipă puternică cu care vine pentru Parlament. Lângă domnul Vasile Cărare, care a arătat ce poate să facă un primar corect și cinstit din fonduri europene, mesajul meu către toată lumea este că aici nu este baroniatul lui Flutur, sau nu va mai fi și nu se va institui baroniatul lui Șoldan. USR este varianta decentă, cinstită, competentă, cu oameni care au venit să fie în slujba oamenilor, nu să fure, nu să-și bată joc de ceea ce înseamnă demnitatea publică”, a transmis Emanuel Ungureanu.

Daniel Popescu face un apel la sucevenii din Diaspora să voteze acasă la alegerile parlamentare

Și nu în ultimul rând, candidatul de pe primul loc pe lista USR Suceava pentru Senat, Daniel Popescu, a ținut să le transmită un mesaj sucevenilor din Diaspora, pe care i-a îndemnat, pe cât posibil, să vină acasă pentru a vota aici la alegerile parlamentare.

„Reprezint o componentă importantă a partidului nostru USR, nu doar în județul Suceava, dar și la nivel național, pentru că sunt diasporean. Și știm că județul nostru se confruntă cu o problemă gravă a depopulării și nu este de azi de ieri, este de câțiva ani de zile, de când PSD și PNL controlează practic toate domeniile importante și critice ale acestui județ, începând de la economie și terminând cu partea de sănătate.  De aceea fac un apel ca pe 1 decembrie votul să ni-l acordați aici, la Suceava, dacă se poate și în măsura posibilităților, pentru că știu că sunt foarte mari costurile. Un vot aici este mult mai util decât unul în Diaspora, dat fiind faptul că aici putem să avem mai multe mandate de deputați și de senatori decât în Diaspora. Vă rog acest lucru pentru un viitor mai bun aici, acasă, pentru că putem să avem prosperitate în țara noastră, în județul nostru și nu în străinătate”, le-a transmis Daniel Popescu sucevenilor din Diaspora.

El a mai adăugat că județul este condus de zeci de ani de binomul PSD – PNL, care îi împiedică pe suceveni să revină acasă.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 16 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.