Monitorul de Suceava Teatru

Trupa „Birlic” din Fălticeni caută noi membri pentru viitoarele spectacole

Stelian BORHAN

Trupa de teatru „Birlic” a Asociaţiei „Fălticeni Cultural” din Fălticeni anunță preselecții pentru elevii de liceu interesați să se alăture echipei lor.

„Dacă ești pasionat/ă de teatru, îți dorești să socializezi cu oameni talentați și visezi să urci pe scenă, ai șansa de a face parte din acest grup artistic”, este mesajul Asociaţiei „Fălticeni Cultural”.

Preselecțiile vor avea loc pe 3 octombrie, la ora 16:00, în sala de spectacole „Draga Olteanu Matei” din Fălticeni. Cei interesați trebuie să pregătească un monolog și să vină cu multă energie pozitivă.

„Este o oportunitate excelentă pentru tinerii care vor să se dezvolte personal, să își învingă emoțiile și să învețe ce înseamnă viața pe scenă”, a precizat preotul Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei „Fălticeni Cultural”.

Teatrul ”Birlic” a devenit un punct de referință în Fălticeni, fiind apreciat pentru spectacolele sale creative și implicarea activă în comunitatea culturală locală.

Pentru tinerii care visează să își exprime talentul artistic, preselecția reprezintă un prim pas spre lumina reflectoarelor și noi experiențe în lumea teatrului.

Trupa de teatru „Birlic” s-a înființat în anul 2011, la Fălticeni, şi este alcătuită din liceeni care au urcat pe scenă în numeroase premiere regizate de Cristina Bacal, Gheorghe Balint, Ovidiu Cuncea, Lorette Enache, Andrei Ciobanu, Vlad Rădescu, Vlad Basarabescu, Alexandru Marinși Ana Maria Fasolă.

De-a lungul celor 14 ani, mai multe generații de tineri actori au făcut parte din distribuția a aproape 30 de spectacole regizate special pentru Trupa ”Birlic”. Mulți dintre ei sunt acum actori profesioniști. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 28 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.