Monitorul de Suceava Eveniment

Troiță amplasată în pădurea Adâncata, la locul numit „Podul Călugărului”, sfințită, sâmbătă, de un sobor de preoți, în prezența ctitorilor

Daniela MICUŢARIU

Un sobor de preoți a sfințit sâmbătă, 31 august 2024, Troița amplasată în pădurea Adâncata – (DN 29 A), la locul numit „Podul Călugărului”, în prezența ctitorilor. Troița a fost ridicată în memoria eroilor căzuți în cel de-Al Doilea Război Mondial, zona reprezentând linia frontului în timpul războiului. La eveniment au participat zeci de localnici, dar și autorități locale. Primarul comunei Adâncata, Viorel Cucu, a explicat că toate costurile pentru amenajarea Troiței și a spațiului din jurul acesteia au fost asigurate de către donatori, în principal familia Balan Vasile, dar și de alți cetățeni, printre care și el, care au contribuit fie financiar, fie cu munca depusă. 

Tot de la autorități am aflat că troița dispune și de un sistem de iluminat cu panouri fotovoltaice. Ctitorii au dorit ca în apropierea troiței să fie amplasat și Drapelul Național al României. Troița din pădurea Adâncata – (DN29A), la locul numit „Podul Călugărului”, este a patra troiță de pe raza comunei Adâncata, a completat Viorel Cucu. Urmează ca în zona școlii primare din satul Fetești să mai fie construită o troiță.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 02 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.