Monitorul de Suceava

Tribunalul Suceava a respins contestațiile formulate împotriva listelor de candidați ai S.O.S. la alegerile parlamentare

Dana HUMOREANU

Filiala Suceava a partidului S.O.S. România a informat, printr-un comunicat de presă, că Tribunalul Suceava a respins ca nefondate cele trei contestații formulate împotriva listelor de candidați ai acestui partid pentru alegerile parlamentare din 1 decembrie 2024. În instanță partidul a fost reprezentat de candidatul său de pe primul loc la Senat, avocata Rodica Cușnir.  

Potrivit avocatei și candidatei S.O.S. la Senat, contestațiile „sunt comandate de persoane influente din rândul PSD, PNL, USR și AUR”, care, „în încercarea disperată de a elimina candidații S.O.S. România de la alegerile parlamentare, apelează la astfel de tertipuri juridice”.

Rodica Cușnir a afirmat că aspectele invocate de contestatari „nu sunt susținute de dovezi relevante, concludente sau decisive” și nu fac obiectul controlului de legalitate al Biroului Electoral Județean sau al instanțelor de judecată, în această fază a procesului electoral.

“Contestațiile formulate nu reprezintă numai un demers juridic, ci sunt un atac deliberat la adresa realității politice, o încercare disperată de a crea o falsă imagine politică, de natură să discrediteze legitimitatea candidaturilor Partidului S.O.S. România. Prin insinuări răuvoitoare și acuzații nefondate, contestatarii urmăresc să distorsioneze percepția publică și să creeze un haos electoral menit să servească interesele unor persoane și partide politice care urmăresc înlăturarea candidaților S.O.S România din cursa electorală. Este evident că Partidul S.O.S. Romania, prin valorile promovate, a devenit deja o spaimă pentru actuala clasa politică, căreia îi este frică că nu va fi lăsată să-și atingă interesele contrare principiilor de drept. Noi, reprezentanții Partidului S.O.S România ne angajăm față de electoratul nostru, care a devenit din ce în ce mai numeros, să purtăm aceste lupte și să le câștigăm, pentru ca drepturile fiecărui român să fie respectate întrutotul, dincolo de orice interes meschin. TRAIASCĂ PATRIA, SUS CU DÂNSA!”, se mai arată în comunicatul remis de S.O.S. România, filiala Suceava. 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.