Monitorul de Suceava Premiu

Trei directori de școală din județ sunt în cursa pentru titlul de Directorul Anului

Adelina TALPALARIU

Trei manageri școlari – Loredana Elena Dura, directoarea Școlii Gimnaziale Berchișești, Rodica Zimbru, directoarea Școlii Gimnaziale Nr. 10 Suceava, și Demis Ioan Maranda, directorul Liceului Tehnologic Liteni – sunt printre finaliștii rămași în cursa pentru premiul Directorul Anului. Distincția va fi acordată în cadrul unei gale programate pe 24 octombrie, la Opera Națională din București.

Demis Ioan Maranda este nominalizat la categoriile Antreprenoriat și Inovare, Loredana Elena Dura este finalistă a categoriei Egalitate de șanse, iar Rodica Zimbru figurează la secțiunea Inovare.

În total, sunt 72 de directori propuși pentru premiile galei din octombrie.

„Mai mult decât un eveniment de premiere, Gala reprezintă celebrarea excelenței în educație și cultivarea schimbării într-un mod profund și durabil. 72 de directori de școală au rămas în cursa pentru unul dintre cele 4 titluri de Directorul Anului.

Începând cu înscrierea directorilor și culminând cu seara evenimentului în care sunt acordate titlurile Directorii Anului, cultivăm schimbarea într-un mod profund și durabil.

Edițiile anterioare ne-au demonstrat că prin punerea în prim-plan a realizărilor directorilor de școală, ca agenți ai schimbării, oferim un impuls vital comunității educaționale, demonstrând că se poate, fiind în același timp surse de inspirație pentru alți directori de școală”, au transmis organizatorii.

Directorii Anului vor primi un premiu în valoare de 3.500 de euro pentru investiții în școală și un loc în Programul de Transformare a Școlilor din România.
Evenimentul este organizat de Asociația pentru Valori în Educație și se află anul acesta la a opta ediție.

Până în prezent, doar un director școlar din județul Suceava a fost premiat în cadrul acestei competiții. Este vorba despre Alina Cuciurean, de la Colegiul Silvic ”Bucovina” Câmpulung Moldovenesc, Directorul Anului pentru Antreprenoriat 2020.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 20 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.