Monitorul de Suceava

Tragedie cumplită – copil de 6 ani, omorât de un zid prăbușit

Florin PAIU

O cumplită tragedie s-a petrecut într-o gospodărie din satul Ruși, comuna Forăști, victimă fiind un copil în vârstă de 6 ani, care din păcate nu a mai putut fi salvat.

Neglijența, dar și ghinionul teribil, s-au împletit dramatic în acest caz.

Pe 26 septembrie, în jurul orei 17.00, polițiștii Secției Rurale Vadu Moldovei au fost sesizați prin 112 cu privire la faptul că un zid a căzut peste un copil, în staul Ruși.

Echipajul medical deplasat de urgență la fața locului l-a găsit pe copil în stare de inconștiență, dar cu puls. Micuțul a fost transportat cu ambulanța la Spitalul Județean Suceava, însă din păcate nu a putut fi salvat, leziunile fiind prea grave.

Din primele cercetări ale poliției a rezultat că tatăl minorului a ridicat o anexă iar joi după-amiază o remorcă de balast a fost turnată în anexă, parțial peste un perete al zidului în construcție.

Băiatul de 6 ani se juca în zona anexei iar la un moment dat zidul de bolțari din beton a căzut peste el.

Minorul a fost scos de sub zidul de beton de către tatăl său și de către vecinii veniți în ajutor, până la sosirea echipajelor de intervenție. Din păcate, și așa a fost prea târziu

Polițiștii au deschis un dosar penal privind comiterea infracțiunii de „ucidere din culpă”, în cadrul căruia vor continua cercetările.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 28 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.