Monitorul de Suceava

Tinerii ATOS la Rafting pe râul Bistrița

 

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, prin Sectorul Tineret, Catehizare și Educație pentru Viață, Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) a desfășurat activitatea de recreere – Rafting pe Bistrița.

Este al șaselea an la rând, când, în vacanța de vară, tinerii din Asociația Tinerilor Ortodocși Suceveni (ATOS) au în calendarul de activități recreativ-distractive raftingul. Denumirea de rafting vine din limba engleză. Cuvântul englezesc „raft” înseamnă plută gonflabilă, specială, foarte rezistentă, folosită mai ales de militari. Mai pe înțelesul tuturor, rafting înseamnă coborârea mai multor persoane cu bărci  pneumatice, pe ape de munte.

A fost o experiență grozavă pentru 38 de tineri curajoși, care au parcurs în bărci pe apa Bistriței o distanță de 12 km, în apropierea localităților Chiril, Crucea și Broșteni. Instructorii, câte unul pentru fiecare barcă, pregătiți, calificați și experimentați, membrii ai Salvamont Vatra Dornei și Crucea Roșie, s-au ocupat de pregătirea tinerilor, de echipamentele speciale de rafting. Ei s-au îngrijit de siguranța și protecția tinerilor și buna desfășurarea a activității.

Componenta educativă nu a lipsit.Tinerii au primit informații de cultură generală despre relieful, fauna și flora zonei unde a avut loc raftingul. Prin această activitate s-a urmărit și dezvoltarea personalității tinerilor, a curajului, a spiritului de inițiativă și a lucrului în echipă. Dragostea de sport, de natură și petrecerea cât mai mult a timpului la aer curat, în comuniune cu cei din jur a reprezentat un alt scop care a fost îndeplinit.

Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru sănătate și vreme bună! Mulțumim Înaltpreasfințitului Părinte Calinic pentru binecuvântare și încredere! Mulțumim tinerilor pentru implicare și dăruire!

Forța ATOS!!!

 

Pr. Justinian-Remus A. Cojocar



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.