Adelina TALPALARIU
Luni, 17 februarie 2025, de la ora 19.00, sala Auditorium „Joseph Schmidt” a Universității din Suceava va găzdui o nouă reprezentație a spectacolului „Ordinea în care a plâns Ruxandra”, prezentat de Teatrul Studențesc Fabulinus.
Spectacolul regizat de Cosmin Panaite reprezintă prima montare a textului dramaturgei Eliza Păuna într-un teatru.
Timp de o oră, îi veți putea urmări în distribuția spectacolului pe studenții USV, amatori de teatru, Ioana Stempel, Gabriela Opria, Dumitru Leșan și Răzvan Crîșmaru, alături de actorul Horia Andrei Butnaru.
Buna desfășurare tehnică a spectacolului este asigurată de către Stelian Cunițchi.
Durata spectacolului este de o oră, iar biletele se pot achiziționa online, de pe www.iabilet.ro, de la sediul Casei de Cultură a Studenților, str. Zorilor, nr. 6 (lângă Auto Albina) și de la Auditorium Joseph Schmidt, începând ora 18.00, în ziua spectacolului.
Prețul unui bilet întreg este de 20 de lei, iar prețul unui bilet pentru elevi, studenți şi pensionari este de 10 lei. Accesul publicului în sală se face începând cu ora 18.30.
Teatrul Studențesc Fabulinus, fondat în 2011, este trupa de teatru a Universității „Ştefan cel Mare” şi a Casei de Cultură a Studenților Suceava.
„Ordinea în care a plâns Ruxandra pornește de la povestea unei eleve de liceu care se opune petiției pe care colegii ei o scriu împotriva profesorului lor de fizică. Este lecția de fizică la care copiii iau parte și care anunță o înlănțuire de cauze și efecte care devin de neoprit și căreia Ruxandra încearcă să le facă față”, spun organizatorii.
Eliza Păuna este actriță, iar „Ordinea în care a plâns Ruxandra” este primul text pe care l-a scris și pe care simte că nu-l va termina niciodată, un exercițiu de scriere care a neliniștit-o în aceeași măsură în care a și entuziasmat-o.
Pentru Cosmin Panaite, actor la Teatrul Municipal „Matei Vişniec” şi regizor, spectacolul „Ordinea în care a plâns Ruxandra” reprezintă a opta colaborare cu Teatrul Studențesc Fabulinus, continuând prin această montare să urmeze direcția contemporană românească pe care a propus-o identității artistice a trupei.
Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 08 Februarie 2025.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.