Monitorul de Suceava

Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” și-a deschis porțile, cu multe bunătăți, în centrul Sucevei

Cosmin ROMEGA

 

Unul dintre cele mai așteptate evenimente organizate în Suceava în perioada când gospodarii se bucură de recoltele adunate - Târgul de toamnă „Produs în Bucovina”, s-a deschis joi în centrul Sucevei.

Zeci de căsuțe, corturi și rulote cu bunătăți de tot felul sunt aliniate pe esplanada centrală, până la Palatul Administrativ și așteaptă vizitatorii în perioada 19-22 septembrie.

Ca de fiecare dată, producătorii și comercianții au venit cu o mulțime de bunătăți și roade ale toamnei, de la mere, pere, prune, până la produse finite obținute din ele. Nu lipsește nici mustul, unul dintre cele mai apreciate băuturi din această perioadă a anului, ori berea de casă, ori tăriile obținute din fel și fel de fructe.

Produsele din carne, preparate în fel și chip, au fost la mare căutare chiar din prima zi, la fel ca și lactatele, aduse de producători cu renume.

Iar pentru cei cu poftă de dulce, sigur se găsesc foarte multe ispite, precum eclerele acoperite cu ciocolată, „piersicuțe” zaharate, mousse de ciocolată ori tradiționala ciocolată de casă.

La ediția de anul acesta participa și 20 de meșteri populari din județul Suceava, cu frumoase creații, potrivite pentru colecții, cadouri și înfrumusețarea locuințelor.

Evenimentul, devenit unul de tradiție, este organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria Municipiului Suceava și Asociațiile “Produs în Bucovina” și ”Gustă din Bucovina”.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.