Monitorul de Suceava

Târgul de Toamnă „Produs în Bucovina” a fost vizitat de peste 8.000 de persoane

Dan COMAN

Vicepreședintele CJ Suceava, Niculai Barbă, consideră că ediția de anul acesta a Târgului de Toamnă ,,Produs în Bucovina" a fost un eveniment reușit. Niculai Barbă a spus că peste 8.000 de vizitatori au trecut pragul târgului de toamnă care a avut loc în centrul municipiului Suceava. „A fost un eveniment reușit, așteptat, an de an, cu mare interes. Ne-am organizat astfel încât să promovăm și să susținem valorile locale, produsul local, fie că este vorba de meșteri populari, tineri interpreți, formații tradiționale, sau gustoasele produse gastronomice din carne, de patiserie sau brânzeturile, mierea de albine, legume și fructe proaspete sau în conserve, toate acestea fiind pe gustul celor peste 8.000 de vizitatori care au trecut pragul Târgului”, a spus Babă.

El a precizat că aceste evenimente sunt organizate pentru a stimula meșterii populari în producerea și valorificarea obiectelor autentice de artă populară, specifice zonelor etnografice din care provin, precum și pentru a promova meșteșugurile populare, multe dintre acestea fiind păstrate nealterate doar în Bucovina. Vicepreședintele CJ Suceava a făcut referire la prelucrarea lemnului, olăritul, industria casnică textilă, prelucrarea pieilor, a metalelor, a osului, podoabele, împletiturile de nuiele, icoanele populare, încondeierea ouălor, alimentația tradițională.

Niculai Barbă a amintit că la ediția de anul acesta a târgului au participat 18 formații tradiționale din județ, tineri interpreți și Ansamblul Artistic Profesionist „Ciprian Porumbescu”, precum și meșteri populari, cu peste 20 de standuri, unde au susținut și demonstrații practice. De asemenea, Asociația ,,Produs în Bucovina", a fost prezentă cu 31 producători, iar Asociația ,,Gustă din Bucovina", cu 12 producători.

Târgul de toamnă „Produs în Bucovina” a fost organizat de Consiliul Județean Suceava, prin Centrul Cultural ”Bucovina”, în parteneriat cu Primăria municipiului Suceava, asociațiile “Produs în Bucovina” și ”Gustă din Bucovina”, în perioada 19-22 septembrie, pe esplanada centrală din Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.