Monitorul de Suceava 30 septembrie – 2 octombrie 2024

Târgul Forestierilor și Ziua Forestierului, organizate de ASFOR, la 30 de ani de existență

Cosmin ROMEGA

În perioada 30 septembrie – 2 octombrie 2024,  Asociația Forestierilor din România organizează Târgul Forestierilor - un eveniment dedicat tuturor forestierilor, cu participare largă a celor interesați de sectorul forestier din România, dar și  Ziua Forestierului, în cadrul căreia se vor sărbători împlinirea a 30 de ani de existență a organizației profesionale.

Evenimentele se vor desfășura în inima naturii, la locul de muncă al forestierilor, în peisajul de vis al Munților Piatra Mare, la Predeal, Cabana Susai. Programul include două zile de sesiuni interactive de discuții și conferințe, în care se vor aborda teme actuale, dar și tradiționale, ce țin de prelucrarea și exploatarea lemnului, precum și un excepțional concurs de măiestrie al celor mai buni forestieri din România.

„1 octombrie este Ziua Forestierului și suntem fericiți să sărbătorim 30 de ani de existență a Asociației Forestierilor din România – ASFOR.

Anul acesta, cu ocazia aniversării ASFOR, reluăm un proiect mai vechi, Târgul Forestierilor, pe care dorim să-l transformăm într-o tradiție de succes. Evenimentul se va desfășura pe parcursul a trei zile, incluzând demonstrații cu utilaje forestiere, seminarii informative și activități interactive”, a anunțat Ciprian Muscă, președintele ASFOR.

Programul evenimentelor:

– 30 Septembrie: seminar dedicat DR 24, precum și pentru o prezentare de utilaje forestiere, care vor fi expuse în cele 3 zile ale evenimentului.

– 1 Octombrie: Ziua Forestierului: Ședința festivă, urmată de  Concursul Național al Fasonatorilor Mecanici, iar seara, foc de tabără.

– 2 Octombrie: seminar de prezentare a EUDR și a sistemului ASFOR, festivitatea deîncheiere a Târgului Forestierilor.

„Târgului Forestierilor, prin care încercăm să reedităm Târgul organizat la Poiana Stampei, în anul 2022, este un eveniment esențial pentru comunitatea forestieră din țară. Elnu este doar o platformă de întâlnire pentru profesioniști și entuziaști, ci și o ocazie de a evalua evoluția și impactul industriei forestiere, în contextul unei lumi în continuă schimbare. Ne propunem să atingem obiective importante pentru breasla forestierilor: Promovarea colaborării în industria forestieră; Demonstrarea tehnologilor moderne; Educare și informare; Onorarea Forestierilor.

Vă așteptăm cu entuziasm să celebrați alături de noi și să fiți parte din istoria care se va scrie la Ziua Forestierului 2024, pentru a-i onora pe cei care contribuie la economia națională, la aducerea lemnului în casele românilor și pentru a marca 30 de ani de activitate a Asociației Forestierilor din România. Să ridicăm împreună steagul forestierilor, cei care dau viață lemnului!”, a adăugatCiprian Muscă, președintele ASFOR.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 30 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.