Monitorul de Suceava

Tâlharul care acționa în Suceava era violent, s-a folosit de un box și prinsese gustul telefoanelor scumpe

Florin PAIU

Un tânăr în vârstă de 17 ani a fost arestat preventiv pentru două infracțiuni de tâlhărie calificată și un furt, fapte comise în locuri publice din municipiul Suceava, după cum am arătat deja în Monitorul de Suceava.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava au oferit detalii despre faptele autorului.

Modul de acțiune a arătat că este vorba de un tânăr periculos, care punea ochii pe bunuri de valoare în locuri publice și care acționa apoi violent.  

 În cazul primei fapte, din seara zilei de 11 octombrie, în parcul denumit generic „ViviMar”, din cartierul Zamca, un tânăr a fost abordat de un necunoscut care, prin gesturi de intimidare, l-a prins de încheietura mânii și i-a luat ceasul pe care îl avea la mână, marca Rolex. Ceasul era o imitație în valoare de 70 de lei.

În cazul următoarei fapte, inculpatul, în timp ce se afla în exteriorul clubului „Hugo” i-a cerut telefonul unui tânăr pentru a efectua un apel. După ce a pus mâna pe telefonul marca Iphone 14 Plus, necunoscutul a fugit într-o direcție necunoscută, cauzând un prejudiciu de 4000 lei.

Fapta s-a repetat în seara zilei de 12 octombrie, când inculpatul, în timp ce se afla pe strada Mărășești, a abordat persoana vătămată T.A., prin solicitarea telefonului mobil pentru a efectua un apel. Când victima și-a cerut telefonul înapoi, individul lovit-o cu palma și cu pumnul în zona capului, având asupra sa un box.

Autorul a fugit apoi cu telefonul în valoare de 2.000 de lei, păgubitul suferind și leziuni prin agresiune care necesită 3-4 zile de îngrijiri medicale.

Având în vederile sesizările în cascadă, s-a constituit o echipă operativă complexă din cadrul Biroului de Investigații Criminale al Poliției municipiului Suceava. 

Judiciariștii au reușit să stabilească relativ repede cine este autorul, iar miercuri au și acționat și au pus în executare un mandat de percheziție în urma căruia suspectul a fost ridicat pentru audieri și apoi reținut în arest.

Un alt amănunt important, în urma acțiunii operative au fost recuperate și telefoanele furate, deși acestea erau deja înstrăinate de autor către alte persoane juridice și fizice.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.