Monitorul de Suceava

Sucevenii sunt invitați la premiera filmului documentar „În căutarea Cernăuțiului lui Ciprian”

Dan COMAN

 

Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă i-a invitat pe suceveni să participe la un eveniment de excepție, și anume premiera filmului documentar „În căutarea Cernăuțiului lui Ciprian”, realizat după însemnările din jurnalul intim al lui Ciprian Porumbescu din 1879. Niculai Barbă a precizat că evenimentul are loc duminică, 15 septembrie 2024, de la ora 19:30, la Teatrul Municipal "Matei Vișniec" din Suceava, iar intrarea va fi liberă.

„Ne vom bucura de prezența doamnei Stanca Scholz-Cionca, strănepoata marelui nostru compozitor Ciprian Porumbescu, care semnează scenariul filmului, și a doamnei Cristina Chirvasie, realizatoarea filmului. În deschidere vor fi prezentate ultimele apariții editoriale inspirate din viața și opera lui Ciprian Porumbescu. Aceste evenimente sunt o parte din roadele bogate ale ceea ce am semănat în 2023, Anul Ciprian Porumbescu”, a spus Barbă.

Vicepreședintele CJ Suceava a mai adăugat că administrația județeană este pregătită ca împreună cu partenerii pe care îi are să organizeze o serie de evenimente culturale în perioada 14 septembrie - 14 octombrie, ziua de naștere a lui Ciprian Porumbescu, care vor avea în centru personalitățile culturale bucovinene Ciprian Porumbescu și Nicolae Labiș. El a spus că aceste evenimente sunt incluse în programul „Toamna Culturală Bucovineană”.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 11 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.