Monitorul de Suceava

Succes deplin pentru spectacolul „Pe o pânză de păianjen”, de la Casa de Cultură Suceava

Adelina TALPALARIU

Succes deplin pentru remarcabilii actori ai piesei „Pe o pânză de păianjen”, pusă în scenă marți, 8 octombrie, la Casa de Cultură din Suceava. Marius Manole, Medeea Marinescu, Mirela Oprișor, Vlad Zamfirescu și Diana Roman au fost răsplătiți cu aplauze îndelungi la finalul spectacolului.

Spectatorii au fost purtați într-un carusel de emoții, asistând la o poveste de familie, presărată cu umor nebun, ironie, dar și momente de reflecție, pasaje de introspecție și schimbări de perspectivă.

“Pe o pânză de păianjen” a fost o poveste despre viaţă şi sinceritate, despre nevoile oamenilor de lângă noi, care a mers direct la sufletul spectatorilor.

După ridicarea cortinei, audiența a pătruns direct în miezul acţiunii, când Andu (Vlad Zamfirescu) și-a anunțat, în miez de noapte, soţia, pe Alma (Medeea Marinescu), că se va retrage la mânăstire pentru totdeauna.

 Prietenii de o viaţă ai cuplului, Lori (Mirela Oprişor) şi Petrişor (Marius Manole), sunt convocaţi să dea o mână de ajutor, însă lucrurile se complică odată ce este dezvăluit impasul în care se află și căsnicia lor.

Când însă celor patru li se alătură şi Dorotheea (Diana Roman), povestea devine mai profundă, mai intensă, sunt dezvăluite secrete, sunt risipite aparențe și rostite adevăruri pe care fiecare încearcă să le ocolească.

O echipă de actori captivantă, legată de o chimie autentică, pusă bine în valoare de regizorul Vlad Zamfirescu și scenografa Mădălina Marinescu, care a transmis multă emoție și bucurie spectatorilor.

Spectacolul care s-a întins mai bine de o oră și jumătate și care a fost jucat a doua oară pe scena suceveană (prima dată în 2020, cu același succes) a fost încheiat de aplauze îndelungi, sincere, cărora actorii le-au răspuns cu reverențe și mulțumiri.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 09 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.