Monitorul de Suceava

Ștafeta Veteranilor Invictus a ajuns la Suceava și a plecat spre Bistrița

Florin PAIU

Ștafeta Veteranilor Invictus, ajunsă la a XI-a ediție, începută pe 5 octombrie, a ajuns vineri, 18 octombrie, în municipiul Suceava. 

Ștafeta Invictus onorează militarii răniți în teatrele de operațiuni.

Jandarmii suceveni au anunțat că, la fel ca în anii precedenți, timp de trei zile, alături de voluntarii militari și civili, vor avea și ei reprezentanți care vor parcurge peste 200 de kilometri, în semn de recunoștință față de eroii care s-au sacrificat pentru țară.

”În alergare și pe bicicletă, am pornit în această după-amiază cu ștafeta roșie către Bistrița și ne vom opri la monumentele ridicate în cinstea eroilor, unde vom arbora și Drapelul Național.

Prin competiția Ștafeta veteranilor, voluntarii Invictus, alături de care sunt prezenți și jandarmii suceveni, și-au propus, prin intermediul sportului, să promoveze valorile istorice ale poporului român și să îi cinstească pe eroii neamului”, a transmis Jandarmeria Suceava vineri după-amiază.   

Ajunsă la cea de-a 11-a ediție, ștafeta include peste 50 de localități și are un traseu de peste 3.500 de kilometri.

Ştafeta se va încheia pe data de 25 octombrie, de Ziua Armatei Române, în municipiul Carei, ultima localitate românească eliberată de sub ocupație străină în 1944.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 18 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.