Monitorul de Suceava

Șofer băut și cu permisul anulat, urmărit în trafic mai bine de doi kilometri de polițiști

Sandrinio NEAGU

Un șofer care era băut și care mai avea și permisul de conducere anulat a putut fi prins de polițiști după o urmărire de mai bine de doi kilometri. S-a întâmplat în noaptea de luni spre marți, în Vicovu de Sus. Polițiștii aflați în patrulare au observat în jurul orei 2.40 un autoturism marca Mitsubishi, cu numere de Marea Britanie, care circula haotic.

Oamenii legii au făcut semnalele regulamentare de oprire, numai că șoferul le-a ignorat și a continuat să ruleze, mai întâi pe Calea Cernăuți, iar mai apoi pe strada Prieteniei. Într-un final, polițiștii au imobilizat mașina fugară. La volan se afla un tânăr de 35 de ani, din Vicovu de Sus, care a precizat că nu are asupra sa documentele personale și nici ale autoturismului.

Din cercetări a rezultat că permisul era anulat, iar la testarea cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,94 mg/l alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care a fost dus la spital la Rădăuți, unde a refuzat să-i fie recoltate probe de sânge.

Șoferul s-a ales cu dosar penal pentru comiterea infracţiunilor de „conducerea unui vehicul de către o persoană al cărei permis de conducere a fost anulat”, ”conducerea unui vehicul sub influența alcoolului” și ”refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice”.

Bărbatul a fost reținut pentru o perioadă de 24 de ore, iar ulterior un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuți a decis să-l plaseze sub control judiciar pentru 60 de zile.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 04 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.