Monitorul de Suceava Recompensă

Singura elevă cu 10 la bac, ștefanista Maria Laura Negru, va primi 5.000 de lei de la Ministerul Educației

Adelina TALPALARIU

Ministerul Educației vrea să-i recompenseze pe elevii care au obținut medii maxime la examenele naționale din acest an, bacalaureat, respectiv evaluare națională.

Maria Laura Negru, absolventă a Colegiului Național „Ștefan cel Mare” Suceava, specializarea matematică – informatică, bilingv engleză, este singura din județ cu 10 pe linie la examenul de bacalaureat din acest an, eleva urmând să primească suma de 5.000 de lei. Adolescenta este din Putna, fiind absolventă a Școlii Gimnaziale „Mitropolit Iacob Putneanul”.

În curând, va fi studentă a Universității de Medicină și Farmacie din Iași.
Maria a obținut media 10 după sesiunea de contestații a examenului de bacalaureat, inițial eleva fusese notată cu 9,95 la Matematică și 9,95 la Informatică, evaluări pe care le-a contestat.

A fost o decizie înțeleaptă, întrucât, după recorectare, Maria Laura a obținut 10 la cele două discipline.

Pentru reușita sa, tânăra a fost recompensată și de Primăria Suceava tot cu suma de 5.000 de lei.

De menționat că Executivul a mai aprobat, în şedinţa de miercuri, și acordarea unui stimulent de 2.000 de lei pentru elevii cu 10 la evaluarea națională. În acest an, niciun elev din județ nu a obținut media maximă la acest examen.

„În ședința de Guvern de astăzi a fost aprobat proiectul de Hotărâre de Guvern privind acordarea acestor stimulente financiare celor 80 de absolvenți de clasa a VIII-a (stimulente în valoare de 2.000 de lei) și celor 154 de absolvenți de liceu (stimulente în valoare de 5.000 de lei), care au obținut media 10 la examenele naționale din 2024. Performanța lor trebuie apreciată și susținută! Îi felicit din suflet pe acești elevi, precum și pe profesorii și pe părinții lor, care i-au sprijinit necondiționat. Ministerul Educației va continua să susțină și să încurajeze performanța în sistemul educațional”, a transmis Ligia Deca, ministrul Educației.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.