Monitorul de Suceava Siguranță rutieră

Separator de sens montat pe Calea Unirii, în dreptul noului Kaufland

Cosmin ROMEGA

Începând de câteva zile, la baza cartierului Burdujeni, pe principala arteră de circulație, Calea Unirii, a apărut un nou separator de sens, format din elemente de beton. Acestea sunt montate în dreptul viitorului magazin Kaufland, până la stația de autobuze IRIC, în continuarea scuarului cu pavele, de tip trotuar, amenajat anterior de municipalitate.

Măsura are ca scop să împiedice efectuarea virajului la stânga, pe celălalt sens de mers, de către cei care vin dinspre Centru spre Orizont, fiind foarte dese situațiile în care manevra respectivă, ilegală, era efectuată în dreptul stației peco.

În condițiile în care intrarea la noul Kaufland se face de pe Calea Unirii, era ușor de anticipat faptul că numărul celor care ar fi trecut peste linia continuă dintre cele două sensuri de mers urma să fie mult mai mare, la fel ca și riscul producerii de accidente.

Separatorul de sens, montat în baza recomandărilor Poliției Rutiere la proiectul de amenajare a noului Kaufland, impune celor care vin dinspre Centru și vor să intre la hipermarket să meargă până la sensul giratoriu de la Orizont și să se întoarcă.

Măsura este considerată foarte bună de mulți dintre șoferi, inclusiv de cei de pe autobuze, care petrec zilnic multe ore în trafic, fiind ”eliminată” tentația unora de a face o ”nefăcută” sau o ”românească”, punând în pericol viața altora. Alții însă, precum cei de la Sindicatul Ambulanța Suceava, care au cerut anterior desființarea scuarurilor din oraș, pe motiv că nu permit efectuarea de manevre de pe un sens pe altul când este aglomerație în trafic, ”condamnă” lucrarea, considerând că mai bine ar fi fost să se ia permisele și să se dea amenzi celor care ”călcau pe bec” acolo, inclusiv prin montarea de camere video, fără a fi clar cine ar trebui să stea zilnic să le urmărească și să aplice amenzi, cu sutele, pentru încălcarea regulilor rutiere.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 20 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.