Monitorul de Suceava

Senatorul Ioan Stan a discutat cu pomicultorii de la Târgul Mărului de la Fălticeni despre politica de subvenții în agricultură

Dana HUMOREANU

Senatorul PSD Ioan Stan, președintele filialei Suceava a acestui partid, a discutat, duminică, la Târgul Mărului din Fălticeni, cu pomicultorii despre politica agricolă. Pomicultorii afirmă că au avut un an bun, cu producție mulțumitoare, iar Stan a subliniat că recolta pe care o obțin acum cultivatorii din livezi de pe aproximativ 1.100 de hectare este mai mare decât scoteau înainte de 1990 de pe 2.400 de hectare. Senatorul a precizat că și programul antigrindină a avansat.

„O veste bună pe care le-am dat-o pomicultorilor e că până la sfârșitul anului vor fi cheltuiți cei 200 de milioane de euro pentru înființarea de plantații, iar ca sumă în plus, la vechea subvenție, acum li s-a mai dat, pe lângă 200 de euro, încă 100 de euro pentru înierbarea printre rânduri. Cei care obțin producție în regim ecologic beneficiază de 500 de euro la hectar. Pomicultorii au apreciat acest lucru. Noi vom face ceea ce trebuie ca pomicultura să primească atenția ce i se cuvine din partea Guvernului. Cu ajutorul Domnului și al electoratului, în noul mandat îi voi avea în atenție și împreună cu colegii mei vom avea inițiative legislative care să-i sprijine pe deplin”, a declarat Ioan Stan.

Acesta a mai spus că Târgul Mărului de la Fălticeni este cea mai mare manifestare a pomicultorilor din Moldova și le-a urat să aibă vânzări pe măsura producției obținute.  

Urări de vânzare bună le-au transmis producătorilor de mere și deputatul Mirela Adomnicăi și candidații la Parlament Cristian Șologon și Larisa Blanari.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.