Monitorul de Suceava

Școala Nr. 3 va desființa clasa pregătitoare care era fără aprobare și fără învățător. Elevii vor fi repartizați în celelalte clase

Adelina TALPALARIU

După multe întâlniri încordate, ședințe și reuniunea Consiliului de Administrație, Școala Gimnazială Nr. 3 Suceava a decis desființarea clasei pregătitoare E, clasă formată fără aprobarea Inspectoratului Școlar, peste planul de școlarizare admis.

Cei 23 de boboci ai clasei nu au avut un învățător în primele două zile ale acestui an școlar, asta pentru că postul încă nu a fost aprobat de Ministerul Educației și apoi de Inspectoratul Școlar Suceava.

Reprezentanții școlii și cei ai Inspectoratului Școlar Suceava, alături de părinți, au agreat, marți, desființarea clasei pregătitoare E și repartizarea celor 23 de elevi în celelalte patru clase pregătitoare.

Astfel, clasele cu pricina ar ajunge la 29 de elevi, însă acest pas are nevoie de avizul Ministerului Educației.

„A fost o variantă propusă de domnii de la Inspectoratul Școlar, Bocanci și Crăciun, aceea de a repartiza elevii în clasele cu învățător. E o variantă care mulțumește părinții, pentru că astfel s-ar rezolva rapid situația. Repartizarea se va face după o tragere la sorți și după aprobarea Ministerului Educației până la 29 de locuri. Sperăm să nu intervină alte surprize neplăcute și să rămână lucrurile așa cum am stabilit la aceste întâlniri”, a povestit marți după-amiază un părinte.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.