Monitorul de Suceava

Șase inculpați trimiși în judecată pentru agresarea unui practicant de kickboxing

Florin PAIU

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat finalizarea anchetei în cazul agresiunii grave petrecute la începutul lunii iulie la Dornești. Atunci, un tânăr din Rădăuți a fost atacat cu bâte, cozi de topor și crose de golf de către un numeros grup de indivizi. A fost vorba de un nou episod al unei răfuieli mai vechi, însă gravitatea faptei a dus la o încadrare care le va aduce probabil inculpaților ceva ani de pușcărie.

În seara zilei de 4 iulie, în spatele Gării Dornești, agresorii, 9 persoane, au coborât din trei mașini și au tăbărât pe tânărul în vârstă de 33 de ani.  

Din anchetă a rezultat că șase dintre ei au lovit cu obiecte contondente și au avut intenția de a ucide.

Unul dintre inculpați, de exemplu, i-a aplicat persoanei vătămate șapte lovituri cu muchia toporului în zona superioară a corpului (spate) și o lovitură în zona membrelor inferioare. În acel moment, persoana vătămată a prins cu mâinile muchia toporului, s-a ridicat și a reușit să se îndepărteze de agresori.

Tânărul bătut este practicant de kickboxing, aceasta putând fi și explicația mobilizării agresorilor.

Modul în care s-a produs agresiunea, imaginile video și obiectele contondente folosite (inclusiv topoare) le-au arătat în scurt timp polițiștilor că fapta este gravă și pare a fi vorba de o tentativă de omor. 

Tânărul atacat a reușit cu șanse să scape din mâna agresorilor, însă a suferit leziuni multiple (traumatism cranio-cerebral cu plagă contuză, tumefacţii piramidă nazală, traumatism toracic cu pneumotorax hemitroce drept, traumatism coloană vertebrală, fractură apofiză spinoasă, traumatism membre, hematoame, excoriaţii) pentru care a necesitat 35-40 de zile de îngrijiri medicale.

Ancheta din acest caz a fost derulată de judiciariștii de la Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist.

Concluzia anchetei a fost că cel puțin cei 6 au acționat cu intenția de a suprima viața victimei, prin urmare fapta fiind încadrată la tentativă de omor.

Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Suceava.

Dorin Marcu, Ștefan Marcu, Ștefan Marcu, Alexandru Linu, Gruia Vasile Marcu și Florin Marcu sunt cei trimiși în judecată sub acuzația de tentativă de omor.

Doi dintre ei au fost fugari, iar acum sunt arestați preventiv. Unul este în arest la domiciliu, iar alți doi sunt sub control judiciar.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 20 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.