Monitorul de Suceava

Sardele în crustă de cartofi

4 porţii – 45 minute

Curăţaţi peştele, spălaţi-l, scurgeţi-l de apă şi presăraţi-l cu sare şi piper. Curăţaţi cartofii, spălaţi-i şi daţi-i pe răzătoarea mare. Stoarceţi-i bine de zeama pe care o lasă, apoi amestecaţi-i cu zeama de la jumătate de lămâie şi cu oul. Împachetaţi fiecare peşte în cartofi şi puneţi-le apoi într-o tavă, pe hârtie pergament unsă cu puţin unt. Puneţi câte un cubuleţ de unt pe fiecare pacheţel de peşte, după care puneţi tava în cuptorul încins. Coaceţi sardelele la foc potrivit spre mare până când peştele se pătrunde bine şi se rumeneşte frumos pe deasupra. Serviţi câte două sardele la o porţie, alături cu salată verde şi felii de lămâie.


Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 15 Ianuarie 2008.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.