Monitorul de Suceava

„Sărbătoarea Toamnei”, organizată la Vad Martin, în Vicovu de Sus

Daniela MICUŢARIU

 

„Sărbătoarea Toamnei” va fi organizată, pe 12 octombrie 2024, începând cu ora 16:00, la Vad Martin, în Vicovu de Sus. La 20 de ani de la deschidere, Vad Martin vrea să-i răsfețe pe localnici și nu numai cu un „târg al aromelor de toamnă”. Aici vă veți delecta cu bunătăți tradiționale, multe „delicatesuri”, muzică, dans și voie bună.

În anotimpul recoltei, acum, când gospodarii strâng roadele pământului și prepară conservele pentru iarna care va sosi în curând, Vasile Gheorghiță, proprietarul pensiunii și restaurantului „Vad Martin” din Vicovu de Sus, mulțumește Bunului Dumnezeu pentru cei 20 de ani de activitate pe care îi împlinește firma dumnealui, organizând o Sărbătoare a Toamnei, pe 12 octombrie 2024.

Cu toții suntem invitați la o masă încărcată cu bunătăți preparate în cinstea acestui eveniment, din care nu vor lipsi mici - marca Vad Martin, porc la proțap, berbecuț la proțap, berbecuț la ceaun, tochitură - marca Vad Martin, cârnăciori afumați, ceafă, tochitură și cotlet, toate marca Vad Martin, ciorbe etc.

Nu vor lipsi de la „Sărbătoarea Toamnei” nici expoziția și degustarea de vinuri, cu vânzare, vinuri din colecțiile: Casa de Vinuri Cotnari, Jidvei, Domeniile Sâmburești, Vinuțu SRL.

După ce aţi degustat din mâncărurile tradiționale şi din vinurile românești, trebuie musai să vă prindeți în hore, pe acordurile muzicii populare, să mergeți la dans și să vă bucurați de „Sărbătoarea Toamnei”.

Acest eveniment are și rolul de a promova mâncărurile tradiționale gătite sub ochii participanților, dar și obiceiurile și tradițiile din zonă.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 20 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.