Monitorul de Suceava

Sărbătoarea Roadelor, la Școala Gimnazială ,,Miron Costin” Suceava

Daniela MICUŢARIU

Elevii și profesorii de la Școala Gimnazială ,,Miron Costin” Suceava au desfășurat, în perioada 10-24 octombrie 2024, proiectul educațional Sărbătoarea Roadelor. Acest proiect a fost organizat la inițiativa Consiliului Școlar al Elevilor și din dorința de a continua tradiția din anii trecuți. La finalul proiectului, joi, 24 octombrie 2024, a avut loc Târgul de Toamnă, în sala de sport, care a stat sub semnul magiei, întreaga activitate plecând de la o poveste, „poveste ce îl are în centru pe Brumărel - mascota târgului, personaj de legendă care amintește de activitatea din anul precedent. Istoria lui Brumărel a captivat participanții la târg, acesta reușind să-și atingă scopul, adică înveselirea întregii comunități”.

Organizatorii au transmis că prin tot ce a oferit Sărbătoarea Roadelor (voie bună, atmosferă caldă, dulciuri gătite acasă, fructe și legume specifice perioadei, produse decorative realizate din materiale reciclate, conserve pentru iarnă), s-a îndeplinit obiectivul general al proiectului: dezvoltareacompetențelor antreprenoriale, prin realizarea unor lucrări artistice, folosind materiale diverse şi tehnici adecvate.

De la ornamente din materiale naturale care să bucure ochiul și produse inspirate de bogățiile toamnei care să ispitească gustul, dar și mirosul, până la obiecte confecționate handmade, cusături, împletituri și alte creații inedite, toate au fost apreciate, admirate și în final cumpărate. Parteneri în acest proiect au fost Consiliul Școlar al Elevilor, Centrul Cultural Bucovina și Asociația de părinți a Școlii ,,Miron Costin”.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.