Monitorul de Suceava Rugby

Șapte suceveni încep pregătirea cu Naționala U 20 pentru Campionatul European

Florin PAIU

Șapte tineri rugbiști suceveni au fost convocați în lotul de 35 de sportivi care se vor pregăti intens în următoarea perioadă pentru a face parte din lotul Naționalei României U 20 (juniorii cei mai mari, viitorul de mâine al acestui sport) care va participa în luna noiembrie la Campionatul European, competiție care va avea loc la Praga, în Cehia.

 Este îmbucurător și de remarcat numărul mare de suceveni care au șanse de a juca la un campionat european, toți fiind din echipa campioană națională a LPS Suceava, dar și jucători la seniori.

Au fost convocați Iulian Hodeniuc, jucător de linia I, Sebastian Rusu, linia a II-a, Gabriel Plăcintă (linia III), David Bălan și Marian Popescu, mijlocași la deschidere, Cristi Bilauca, aripă și Lucian Godroman, fundaș.

Doi dintre acești sportivi au prinse deja contracte cu echipe importante din România, David Bălan fiind legitimat la SCM Timișoara, iar Gabriel Plăcintă la Steaua. Ambii au încă și statut de juniori și vor juca și în acest sezon pentru LPS Suceava. 

Sportivii vor avea două stagii de pregătire la munte, primul la Poiana Brașov între 14-24 octombrie, iar cel de-al doilea la Piatra Arsă, de pe 24 octombrie până pe 3 noiembrie. Va urma apoi deplasarea spre Cehia, pentru Campionatul European.   



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 10 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.