Monitorul de Suceava

S-a semnat contractul pentru construirea viitoarei Case de Cultură a Studenților la Suceava

Radu LUPAŞCU

Vești importante în privința dezvoltării viitorului campus al Universității Ștefan cel Mare din Suceava, care începe să prindă contur prin investițiile propuse. De puțin timp a fost semnat contractul pentru construcția viitoarei Case de Cultură a Studenților, contract care va fi transpus în realitate de firma Katar Conneg din Iași.

Cu o valoare totală de 32.538.593,60 lei cu TVA, acest proiect va crea un spațiu modern de recreere și cultură pentru studenți, destinat să devină un punct de reper în întreaga zonă.

Noul sediu se va ridica în Campusul II al Universității Ștefan cel Mare dezvoltat în localitatea Moara și beneficiază de un proiect de referință din multe puncte de vedere. Astfel, clădirea va avea un regim de înălțime D+P+Mezanin+1 Etaj și o sală de spectacole cu o capacitate de 686 locuri.

Sediul instituției va beneficia de săli dedicate pentru repetiții, dans, muzică și activități multifuncționale, precum și spații administrative și vestiare pentru artiști.

Un spațiu deosebit îl va reprezenta terasa ”în amfiteatru”, dedicată spectacolelor în aer liber.

Toate aceste investiții vor duce la dezvoltarea unui mediu universitar mult mai atractiv la Suceava, prin crearea unui spațiu cultural de referință pentru studenții centrului universitar și pentru comunitate.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 27 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.