Monitorul de Suceava

România a câștigat European Summer Cups Boys Under 14 de la Suceava

Gabriel TODERAŞCU

 

Decizia conducerii Federației Române de Tenis de a alege Suceava drept loc de desfășurare a European Summer Cups Boys Under 14 s-a dovedit a fi una inspirată. „Tricolorii” antrenați de Manuel Nicolae s-au simțit foarte bine în Bucovina, au evoluat fără greșeală, clasându-se la final pe primul loc. După 3-0 cu Ucraina, în sferturi, și 2-1 cu Italia, în semifinale, România a învins marți cu 2-1 Grecia, în finală. Locurile următoare din clasament au fost ocupate de Italia, Finlanda, Ucraina, Suedia, Serbia și Muntenegru. Echipa României, alcătuită din bucureștenii Andrei Radu și Darius Dorin și timișoreanul Lucas Alexandru Milos, a obținut astfel calificarea pentru turneul final al European Summer Cups Boys Under 14, care se va disputa la Valencia, începând cu data de 5 iulie.

„A fost o competiție extraordinară și ne bucurăm că oaspeții noștri s-au simțit foarte bine la Suceava. De asemenea, suntem fericiți că România a reușit să se impună la final, iar jucătorii prezenți aici au trăit momente de neuitat. Îmbucurător este că și vremea a ținut cu noi, furtuna începând la 10 minute după terminarea turneului. A fost o experiență extraordinară pentru noi și suntem satisfăcuți că iubitorii tenisului din Suceava au avut ocazia să îi vadă în acțiune pe unii dintre cei mai talentați tineri jucători din Europa”, a declarat directorul de concurs Costel Chelariu, care a dorit să-i treacă în revistă pe cei care și-au adus contribuția la organizarea acestei interesante competiții, începând cu Codruț Popescu de la SUCT, familia Nuțu și Nițu de la General Construct, Nicu Pascar de la Pascar Exim, Andreea Stan de la Romfour, Vasile Florea de la Florconstruct, SC Loial SRL, Ionel Șuiu de la Bodo Trans, Tudor Gherman, Alin Șoimaru de la Anila, Alex Huțu de la Barbera Import, Cristi Roman, Vasile Ungureanu, Marius Muntean, Tiberiu Avram și Ciprian Anton, directorul Liceului cu Program Sportiv.

Arbitrul principal al competiției care s-a desfășurat pe terenurile de zgură de la Complexul Sportiv „Unirea” a fost Răzvan Dinicoiu, care a venit la Suceava direct de la turneul de mare șlem de la Wimbledon, unde a oficiat în calificări.

European Summer Cups Boys Under 14 este o competiție pe echipe, cu 36 de țări participante. Întrecerea este structurată într-un circuit cu 8 turnee, Suceava fiind unul dintre orașele gazdă alături de Valencia (Spania), Bremen (Germania), Cabourg (Franța), Izmir (Turcia), Denizli (Turcia) și Rakovnik (Cehia). Fiecare echipă este alcătuită din primii trei clasați din țara respectivă la această categorie de vârstă, plus un antrenor.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 02 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.