Monitorul de Suceava

Rîmbu le-a bătut public obrazul președintelui Consiliului Județean, prefectului și parlamentarilor, pentru absența la ceremonia de Ziua Armatei

Dana HUMOREANU

Primarul de Suceava, Vasile Rîmbu, și-a început discursul oficial la ceremonia organizată vineri, cu ocazia Zilei Armatei Române, prin a sublinia că principalele instituții administrative, Consiliul Județean și Prefectura, nu au fost reprezentate de președinte și de prefect, ci atribuția de reprezentare a fost delegată administratorului public al județului, Cezar Ioja, respectiv subprefectului Antoniu Flandorfer. De asemenea, primarul a remarcat absența parlamentarilor de Suceava de la eveniment, singurul deputat prezent fiind Larisa Blanari.

Vasile Rîmbu a declarat că prezența la un astfel de eveniment arată respectul care trebuie arătat armatei române, ca instituție.

„Mi-aș fi dorit ca la Ziua Armatei Române, care nu înseamnă numaidecât numai 25 octombrie 1944, ci înseamnă tot ce a fost armata română dintotdeauna, să o onorăm cu toții”, a declarat primarul, adăugând cu o notă de ironie că cei absenți au participat la eveniment „cu sufletul”.

„La 25 octombrie omagiem armata țării, faptele ei eroice, pe toți soldații și militarii care au fost și sunt mereu la datorie pentru ca noi să dăinuim ca popor și să avem identitate națională. Se împlinesc 80 de ani de când la 25 octombrie 1944 armata română a eliberat de sub ocupație străină ultima palmă de pământ românesc, la Carei. Soldaților de atunci, veșnică recunoștință. Armata română ne face să fim mândri de fiii ei și peste ani, când a participat și participă la eforturile internaționale pentru pace în lume. La granița noastră avem un război nedrept, care ne îngrijorează, de aceea o dată în plus ne dăm seama de importanța misiunilor dumneavoastră, dragi militari. Vă mulțumim, celor prezenți și colegilor dvs.. Aduc un pios omagiu tuturor eroilor armatei căzuți la datorie în istoria zbuciumată a țării noastre”, a spus Vasile Rîmbu în discursul susținut la ceremonie. 

Evenimentul care s-a desfășurat în Piața Tricolorului din centrul Sucevei a fost organizat de Garnizoana Suceava, în colaborare cu Batalionul 17 Vânători de Munte „Dragoș Vodă” din Vatra Dornei, Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Inspectoratul Județean de Jandarmi „Bogdan Vodă” Suceava, Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava și Primăria Suceava.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.