Monitorul de Suceava

Revista ”Plăieșii” aduce în atenție dramele și poveștile unor eroi locali, cu prilejul Zilei Armatei Române

Florin PAIU

Un nou număr al revistei Plăieșii a văzut lumina tiparului în aproximativ 400 de exemplare.

Revista de cultură, informare și opinie a filialei județene Suceava a Asociației Cultul Eroilor ”Regina Maria” va fi distribuită în școli, la USV și în biblioteci, numărul din octombrie fiind dedicat Zilei Armatei Române, care va fi marcată pe 25 octombrie.

Revista are ca mesaj principal, pe copertă, îndemnul „Părinții și Patria nu se vorbesc niciodată de rău”!.

Ca de obicei, revista are un cuprins interesant, în care un tânăr cu ceva orizonturi de cunoaștere ar trebui să găsească măcar un articol care să îi stârnească interesul.

Printre altele, în noul număr al revistei se poate afla povestea ”eroului de la Mălini”, primul ofițer român care a căzut în lupta cu trupele germane după 23 august 1944,  ofițer care a avut parte de o moartă cruntă după ce a intrat pe mâna trupelor germane. 

Mai pot fi citite articole interesante despre ”Bătălia pentru Basarabia de la Țiganca”, cu privire la clerici suceveni din Fălticeni, Mușenița, Crucea sau Suceava care au trecut prin închisorile comuniste, dar și despre apropiatul centenar al Colegiului Militar ”Ștefan cel Mare”.

Un articol interesant este și despre masacrul provocat de aviația americană printre români, în aprilie 1944,  în timpul bombardamentelor aviației americane care au vizat rafinăriile din jurul Ploieștiului, dar și Capitala.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 23 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.