Monitorul de Suceava Pornire cu probleme

Reluarea furnizării apei calde în Suceava, întârziată de o avarie pe magistrala 1 de termoficare

Cosmin ROMEGA

Apa caldă, așteptată să revină de duminică la robinetele sucevenilor racordați la sistemul centralizat de termoficare, este furnizată doar în cartierul Burdujeni. În restul orașului, furnizarea apei calde este oprită temporar din cauza unei avarii apărute pe magistrala 1 de termoficare.

Practic, furnizarea apei calde s-a reluat în întreg orașul, sâmbătă dimineață, după oprirea programată pentru reparații și întreținere la centrala Bioenergy, dar în noaptea de sâmbătă spre duminică, sistemul recent încărcat a cedat într-o zonă problematică, din Centru.

„Furnizarea apei calde este oprită momentan în întreg orașul, cu excepția cartierului Burdujeni! Cauza o reprezintă o avarie apărută în cursul nopții trecute pe magistrala 1 <Oraș>,în dreptul căminului C1 de lângă Piața Centrală. Colegii intervin la această oră pentru remedierea avariei! Ne cerem scuze pentru disconfortul creat!”, au transmis reprezentanții Thermonet.

Conform estimărilor acestora, rezolvarea problemei apărute, duminică seara, ar permite reluarea încărcării sistemului în timpul nopții, încât de luni apa caldă ar urma să fie furnizată și consumatorilor din cartierele afectate.

 



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 01 Iulie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.