Monitorul de Suceava

Razie cu 47 de polițiști în trei comune și un oraș din județ

Florin PAIU

47 de polițiști coordonați de Serviciul de Ordine Publică al Inspectoratului de Poliție Județean Suceava au participat la o razie de amploare, vineri, care s-a desfășurat pe raza localităților Solca, Arbore, Dornești și Voitinel.

Echipajele de poliție au împânzit la propriu zone din fiecare din cele patru localități, fiind efectuate controale în trafic, dar și în baruri, magazine din zona școlilor precum și pe linie de pază și protecție, inclusiv cu privire la cum răspund firmele de pază la urgențe.

Printre altele, polițiștii au reținut două permise de conducere, opt certificate de înmatriculare, fiind depistat și un șofer cu permisul de conducere anulat.

Un bărbat în vârstă de 50 ani, din comuna Arbore, agent de securitate, a fost amendat după ce, fiind alertat prin activarea butonului de panică, s-a prezentat la intervenție fără a avea asupra sa ecusonul de identificare și bastonul din dotare. Agentul de pază a încasat o amendă de 300 de lei.

Într-un alt caz, o femeie în vârstă de 38 ani, în calitate de administrator al unei societăți comerciale și a unui magazin din Dornești, a fost amendată cu 10.000 de lei pentru că nu a implementat măsuri minime de securitate la punctul de lucru al unității și nu avea întocmită analiză de risc la securitate fizică.

În cadrul raziei au fost aplicate peste 160 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 64.000 lei.

”Razia a avut ca obiective creșterea gradului de siguranță în mediul stradal și reducerea riscului rutier, creșterea vizibilității elementului polițienesc și descurajarea faptelor de natură contravențională și penală, sporirea sentimentului de siguranță publică și prevenirea și combaterea faptelor ilicite”, a transmis într-un comunicat de presă IPJ Suceava.

Având în vedere cât de mult au circulat vineri dimineață ”alarmele” de pe rețelele de socializare privind această razie se poate spune că acțiunea a a avut efectul scontat.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 19 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.