Monitorul de Suceava Controale

Razie a polițiștilor în gările din județ și în Aeroportul Suceava

Florin PAIU

O rază de amploare pe linie de transporturi a avut loc vineri în județul Suceava, fiind efectuate controale în gări și în apropierea acestora, în trenuri, dar și în zona adiacentă Aeroportului Internațional Ștefan cel Mare Suceava.

Acțiunea a fost organizată de polițiștii Serviciului Județean Transporturi Suceava, alături de polițiști ai IPJ Suceava, jandarmi, polițiști de la Imigrări, inspectori de control trafic și inspectori de la CFR.  

În cadrul acțiunii, au fost legitimate 380 de persoane și au fost verificate 95 de autoturisme, dintre care 15 vehicule care desfășurau activități specializate de transport persoane.

De asemenea, au fost efectuate controale la patru unități de cazare în regim hotelier din proximitatea gărilor.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 56 de amenzi, în valoare totală de peste 66.000 lei.

Pe linie rutieră, au fost retrase 2 certificate de înmatriculare și 2 seturi de plăcuțe cu numere de înmatriculare, precum și un permis de conducere.

Din fericire, nu au fost depistați șoferi băuți sau drogați.

În urma controalelor economice efectuate au fost dispuse măsuri de suspendare a activității în cazul a două societăți comerciale.

La un agent economic din Dolhasca s-a constatat că nu exista casă de marcat și se făcea evaziune fiscală.

La un hotel din zona Gării Burdujeni a fost depistat un cetățean străin cu ședere ilegală pe teritoriul României, fiind emisă decizie de returnare și interdicție de a intra țară timp de doi ani.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 14 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.