Monitorul de Suceava

Proiectul USV de reabilitare a Observatorului Astronomic Suceava a fost admis

Radu LUPAŞCU

Un nou proiect al Universității ”Ștefan cel Mare” din Suceava (USV), care presupune reabilitarea Observatorului Astronomic și  Planetariului Suceava cu fonduri europene, a fost admis în urma etapei de verificare administrativă şi a eligibilităţii.

Anunțul a fost făcut de rectorul USV, prof. univ. dr. Mihai Dimian, care într-o postare pe o rețea de socializare a vorbit despre ce presupune acest demers. Proiectul constă în consolidarea, reabilitarea, extinderea şi refuncţionalizarea Observatorului Astronomic şi Planetariului USV, beneficiind de o finanțare PNRR.

”Pe lângă funcţiunile clasice de planetariu şi observator astronomic, ce vor fi modernizate, vom amenaja şi o sală de cinema, un laborator de realitate virtuală şi augmentată, un muzeu al ştiinţei, o librărie universitară şi o gelaterie "astronomică". Aşteptăm, cu interes, rezultatele finale! Visează, creează, inovează! #Hai_la_USV”, a spus în mesajul său rectorul USV, Mihai Dimian. Urmează acum, în funcție de etapele care trebuiesc parcurse, demararea lucrărilor la acest important edificiu.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 07 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.