Monitorul de Suceava Inițiativă

Proiect educațional de impact în Fălticeni: „Împreună, Educăm și Dezvoltăm Comunitatea!”

Stelian BORHAN

Clubul Rotary Fălticeni lansează, în cadrul Programului „Educație pentru noua generație”,  un nou proiect ambițios, „Împreună, Educăm și Dezvoltăm Comunitatea!”, o inițiativă menită să continue succesul proiectului anterior, „Împreună, pentru o lume mai bună!”.

Scopul acestui demers este extinderea impactului educațional în comunitățile locale și școlare din Fălticeni și zonele limitrofe, prin activități menite să dezvolte abilități esențiale pentru viitor.

Proiectul se adresează în special elevilor din medii dezavantajate, din cadrul celor patru școli gimnaziale și trei licee din Fălticeni și împrejurimi, cu un total de peste 4500 de elevi. Dintre aceștia, 2350 vor fi beneficiarii direcți ai activităților educaționale, care au loc în perioada 21-25 octombrie 2024, în cadrul programului „Săptămâna verde” sau „Școala Altfel”.

Obiectivele proiectului se concentrează pe două direcții principale: „Educația financiară” și „Cursurile de prim ajutor și evacuare”. În parteneriat cu Filiala BRD Fălticeni, condusă de directorul Gheorghiță Bîrsanu, elevii vor învăța să gestioneze un buget personal și să adopte un comportament financiar responsabil. De asemenea, cu sprijinul Serviciului Județean de Ambulanță Suceava, timp de două zile, elevii au dobândit cunoștințe esențiale în acordarea primului ajutor și au învățat de la un echipaj format din trei asistente medicale de la Punctul de Lucru Fălticeni a SJA Suceava să acționeze rapid în situații de urgență medicală, Activitățile s-au desfășurat în sala de sport a Colegiului Vasile Lovinescu (în parteneriat cu Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”), la școlile „Mihail Sadoveanu” și „Ioan Ciurea” și la Colegiile „Nicu Gane” și „Mihai Băcescu”.

Prin intermediul activităților propuse în cadrul proiectului „Împreună, Educăm și Dezvoltăm Comunitatea!”, beneficiarii direcți și indirecți, care includ grupuri vulnerabile de elevi, precum cei din familii cu venituri reduse, aparținători ai minorității rome sau elevi cu dificultăți de învățare, vor dezvolta abilități și competențe necesare pentru viitor, cu atât mai mult cu cât temele propuse sunt adiacente programelor școlare în vigoare. Dezvoltarea educațională și culturală a elevilor din școlile implicate în acest proiect este realizată prin implicarea membrilor Clubului Rotary, Interact și ai comunității locale și zonale în organizarea și desfășurarea activităților propuse.

Proiectul aduce o contribuție semnificativă la dezvoltarea educațională și culturală a tinerilor din regiune, pregătindu-i pentru provocările viitoare și oferindu-le instrumentele necesare pentru a deveni cetățeni responsabili și bine pregătiți.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 25 Octombrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.