Monitorul de Suceava „Împreună pentru succes!”

Proiect de 300.000 de euro pentru prevenirea abandonului școlar și îmbunătățirea situației la învățătură, la Dumbrăveni

Adelina TALPALARIU

„Împreună pentru succes!” este numele proiectului care se va derula, începând din toamna acestui an, la Liceul Tehnologic „Mihai Eminescu” Dumbrăveni.

Cu un buget de aproape 300.000 de euro (1.484.475de lei), proiectul vizează prevenirea abandonului școlar și reducerea părăsirii timpurii a școlii și, implicit, creșterea ratei de tranziție de la gimnaziu la liceu sau învățământ profesional și tehnic.

Durata de implementare va fi de 25 luni (mai 2024 - iunie 2026), a menționat profesor Daniela Crâșmari, responsabil comunicare și diseminare.

Potrivit acesteia, vor beneficia de activitățile proiectului toți elevii de gimnaziu, circa 950 la număr, 45 cadre didactice care predau la învățământul gimnazial și aproximativ 200 de părinți.

„Acest proiect reprezintă o oportunitate deosebită pentru elevii școlii, deoarece vizează îmbunătățirea situației la învățătură, consolidarea relației elevi-părinți-școală, creșterea ratei de participare la evaluarea națională, scăderea procentului de elevi care obțin note sub 6 la examen, prevenirea riscului de abandon școlar prin facilitarea accesului la activități educaționale și reducerea absenteismului școlar.

Beneficiari ai proiectului vor fi și profesorii care vor participa la cursuri de formare.

Componenta digitalizare ocupă un loc important în ansamblul proiectului, în acest sens au fost achiziționate licențe Eduboom instalate pe laptopurile din sălile de clasă, prin utilizarea platformei educaționale, lecțiile devenind mai atractive și mai ușor de înțeles pentru elevi”, a transmis Daniela Crâșmari.

 

„Nu este bucurie mai mare decât să știm că putem să îi sprijinim pe elevi și familiile acestora”

O primă achiziție din bugetul acestui proiect o reprezintă cumpărarea de auxiliare pentru toți elevii claselor a VIII-a, la disciplinele Limba română și Matematică, a căror prezentare a fost făcută la Centrul Cultural „Acad. Eugen Simion” Dumbrăveni.

În acest cadru festiv, director coordonator, profesor Adriana Duceac (responsabil monitorizare și evaluare), și directoarele adjuncte, profesor Ionela Diana Doncean (manager proiect) și prof. Mihaela Apetrei (asistent manager), au vorbit despre avantajele și oportunitățile aduse de acest proiect.

Această achiziție este realizată în cadrul activităților de prevenire, intervenție și compensare, categorie obligatorie în cadrul proiectului. Alături de elevii claselor a VIII-a, se vor bucura de auxiliare școlare și ceilalți elevi de gimnaziu, care vor primi culegeri pentru disciplinele de examen.

„Începând de vineri, 20 septembrie 2024, a început și distribuirea pachetelor de culegeri la celelalte clasele gimnaziale și nu este bucurie mai mare decât să știm că putem să îi sprijinim pe elevi și familiile acestora. Ei trebuie doar să învețe și să participe la activitățile pe care noi le pregătim pentru ei”, a declarat prof. Ionela Diana Doncean.  

Proiectul ce se va desfășura în școală va aduce un plus de valoare actului educațional, motivând elevii să învețe și să-și atingă obiectivele propuse la începutul anului școlar, au mai transmis cei implicați.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 24 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.