Monitorul de Suceava Pe fondul răcirii bruște a vremii

Probe ”la cald” în sistemul centralizat de termoficare al Sucevei, de la 1 octombrie

Cosmin ROMEGA

Sucevenii racordați la sistemul centralizat de termoficare al orașului vor constata încălzirea caloriferelor, începând chiar de marți, 1 octombrie, ca urmare a începerii de către Thermonet a probelor de presiune ”la cald”, pe fondul răcirii bruște a vremii.

”Vă informăm că, în vederea pregătirii sistemului centralizat pentru furnizarea încălzirii în sezonul rece, începând cu data de 01 octombrie 2024, vom proceda la efectuarea probelor de presiune la rece/cald a instalațiilor de încălzire din rețeaua secundară, inclusiv în instalațiile interioare ale blocurilor.

Rugăm pe această cale beneficiarii de agent termic, care au intervenit în instalațiile proprii, să ia măsurile ce se impun pentru evitarea eventualelor pierderi și a daunelor materiale care se pot produce și de care SC THERMONET SRL nu se face responsabilă”, au transmis luni dimineață reprezentanții Thermonet SA.

În scopul remedierii operative a deficiențelor ce pot apărea în sistemul centralizat de termoficare, beneficiarii de agent termic sunt rugați să contacteze personalul specializat din cadrul Dispeceratului Termoficare – la numărul de telefon 0230 520 924.

Prioritare la efectuarea probelor ”la cald” sunt zonele în care sunt racordate unități școlare – școli și grădinițe.

 

Debranșările din sistemul centralizat nu mai sunt posibile

 

Un alt efect al demarării probelor de presiune în instalațiile de termoficare în sistemul centralizat este că nu mai pot fi făcute debranșări, de către cei care vroiau să treacă la un alt sistem de încălzire.

”În conformitate cu prevederile art.30 din Legea Serviciului public de alimentare cu energie termică nr.325/2006 actualizată prin Legea 196/2021, începând cu data de 01.10.2024, nu se vor mai aproba deconectări de la sistemul centralizat de alimentare cu agent termic. Vă mulțumim pentru înțelegere” au precizat reprezentanții Thermonet.

La sistemul centralizat din municipiul Suceava sunt racordate aproape 14.500 de apartamente, dar și câteva sute de case și sedii de firme.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 30 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.