Monitorul de Suceava Mobilizare

Primul convoi umanitar cu donații de la suceveni pentru cei afectați de inundații în Galați și Vaslui a pornit la drum

Cosmin ROMEGA

Un convoi umanitar cu 3 autocamioane pline cu donații strânse de la suceveni pentru victimele inundațiilor a pornit spre Galați și Vaslui, marți, în jurul amiezii. Mobilizarea pentru strângerea donațiilor a fost făcută luni, inițiatori fiind Andrei Bacoș și Vasile Bolohan, cu ajutorul mai multor voluntari, iar rezultatul a fost cu mult peste așteptări.

”Am reușit să strângem peste 60 de tone de ajutoare. Ați fost extraordinari, mă înclin în fața voastră! Ieri la amiază mă gândeam cum vom umple primul autocamion… iar seara aveam deja trei.

Mergem la Galați și vom reveni cu informații de la fața locului. Dumnezeu să vă binecuvânteze și vă mulțumim din suflet!”, au transmis inițiatorii campaniei de ajutorare a semenilor din județele puternic afectate de inundații.

În județele Bacău și Vaslui peste 6000 de gospodării au fost distruse, 7 persoane au decedat și mii de animale au pierit.

Din primele donații, două camioane au plecat deja către Galați, unul urmează să plece la Vaslui, dar campania de donare va continua la Suceava, inclusiv în weekend.

”Cine dorește să ajute sinistrații din Galați este așteptat în parcarea de la Metro Suceava, unde avem o remorcă de tir oferită de EuroLuc Trans pe care o vom duce mâine în zonele afectate de viituri. Avem nevoie de pături, haine, încălțăminte, rechizite, ghiozdane, detergenți, conserve, fructe, medicamente, hrană pentru animăluțe și orice altceva considerați că ar putea fi de ajutor!”, a fost mesajul inițial transmis de activistul Andrei Bacoș, împreună cu Sergiu Lucan, care a pus la dispoziție mijlocul de transport necesar.

Spre surprinderea tuturor, marți dimineață trei tiruri erau arhipline, iar oamenii continuau să aducă cele necesare, încât s-a decis continuarea campaniei, în paralel cu trimiterea primului convoi către sinistrați.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 17 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.