Monitorul de Suceava

Primul admis de la Colegiul Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung

Adelina TALPALARIU

Luni, 9 septembrie, 623 de elevi ai Colegiului Național Militar „Ștefan cel Mare” C-lung Moldovenesc au dat startul unui nou capitol plin de provocări.

Au început anul școlar 168 de boboci, 107 băieți și 61 de fete, în fruntea listei, cu cea mai mare medie de admitere, fiind elevul Eduard Bogdan Ifrim, cu media finală 9,95.

Ambițios și hotărât, Eduard a ieșit învingător dintr-o competiție deloc ușoară. A muncit și și-a văzut visul împlinit, acela de a purta uniforma militară.

„Drumul până aici nu a fost deloc ușor, dar, cu multă muncă și cu ajutorul unei întregi echipe de profesori, rude și prieteni care mi-au fost mereu alături, am astăzi onoarea de a îmbrăca uniforma militară”, a mărturisit adolescentul.

Eduard este din Câmpulung Moldovenesc și a învățat la Școala Gimnazială „George Voevidca”.

Urmând exemplul tatălui său de a urma o carieră militară, pentru el alegerea de a studia în colegiul militar a fost ușoară:

„Principalul motiv pentru care am ales acest liceu este faptul că îi ajută pe elevi să își afle limitele și să treacă de acestea, iar acest aspect consider că este exact ce îmi trebuie.

Un lucru care m-a surprins a fost cât de amabili sunt colegii noștri mai mari cu noi. Ei sunt mereu gata să sară în ajutor la orice oră din zi și din noapte. În concluzie, nu regret deloc alegerea făcută și sunt fericit și onorat să îmi petrec următorii patru ani în acest liceu și în această minunată familie”, a mai spus Eduard.



Articol salvat de pe www.monitorulsv.ro, ediţia din 13 Septembrie 2024.
Acest articol este proprietatea Monitorul de Suceava si nu poate fi reprodus fără acordul scris al acestora.